Veszprém Rallye-Herczig győzelem

A kétnapos viadalon Herczig mögött Kazár Miklós lett a második, a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János pedig a harmadik.


Fotó: Kovács Bálint, Cseh Zoltán

A bajnoki címvédő és a pontversenyben éllovas Aschenbrenner György műszaki okok miatt már a szombati első gyorsaságin kiesett, így Herczig könnyedén vehette át a vezetést, habár nekik is akadtak problémáik az autóval.


Herczig Norbert

– Az utolsó gyorsasági szakaszon egy bal kanyarban egy kicsit gyorsabban fordultunk ki, lecsúsztunk az út mellé pár centivel, s ott valami kivágta a jobb hátsó kereket, felnin kellett befejezni az etapot, de korábban elegendő előnyt szereztünk – nyilatkozta az ünnepélyes díjkiosztón Herczig Norbert, aki 3,5 másodperces előnnyel végzett az első helyen.

– A sors egy kicsit kárpótolt minket a múltkori bükkfürdői balesetért. Az első gyorsaságitól kezdve éreztük, nincs bennünk semmi görcs, nyugodtan hoztuk a saját ritmusunkat – mondta a győztes.
Az év végi elszámolással kapcsolatban elmondta: ezzel az eredménnyel felzárkóztak, s bizakodva tekintenek a jövőbe. – Jön a mindenki számára ismeretlen terep, az Arad Rallye, majd a 1,5 szorzós Mecsek Rallye, nagy harc lesz a végén – állította a pilóta.

A kupák átadását követően senki nem maradt szárazom, hatalmas pezsgő eső lepte el az Óváros teret.

Veszprém-rali, végeredmény

1. Herczig Norbert, Benics Kálmán (Skoda Fabia S2000) 1:24:07.1 ó
2. Kazár Miklós, Percze Nándor (Mitsubishi Lancer Evo IX.) 3.5 mp hátrány
3. ifj.Tóth János, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) 23.6 mp h.

Forrás: vehir.hu

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook