A veszprémi lányok a legjobb erőtörők

Tavalyi eredményeik alapján a Veszprémi Taekwon-do SE. két kiváló versenyzőnője is megszerezte az indulási jogot az idei kontinensviadalra, melyet október végén rendeznek, Szlovákiában.

Mindketten méltán érdemelték ki a lehetőséget, hiszen Mucsy Petra a tavalyi EB-n, Bécsi Nikolett pedig az OB-n szerzett több kategóriában is dobogós helyezést. Így történhetett meg, hogy erőtörésben mindkét amazont megillette az indulási jog a 2011-es Európa Bajnokságra, azonban országonként csak egy felnőtt sportoló szállhat ringbe az egyéni versenyszámokban.

A veszprémi klub így abba a kiemelkedő és egyben nehéz helyzetbe került, hogy az ország két legjobb női erőtörője közül "házon belül" kellett eldönteni, melyikük indulhat az EB-n.

A Taekwon-do versenyeken zajló erőtörésről érdemes tudni, hogy egy un. törő állványba helyeznek különböző mennyiségű és nehézségi fokozatú műanyag törőlapot, melyeket előre meghatározott kéz-, illetve lábtechnikákkal kell kettétörni. A sikeres kivitelezéshez nagyfokú gyakorlat, precizitás, koncentrálóképesség és erő szükséges. Ha a versenyző nem pontosan a deszka közepére üt, vagy rúg, az nem törik el - akár komoly sérüléseket okozva ezzel.

A válogatót Veszprémben rendezték. Somlai János, a klub vezetője elmondta, a versenyzők rátermettségét és felkészültségét mi sem bizonyította jobban, minthogy nagyon szoros versenyben, a negyedik körben, egy pont döntött Nikolett javára, aki így megszerezte az indulási jogot ebben a versenyszámban is. A hölgyek szerencsére több kategóriában is megmérettetik magukat: Mucsy egyéni küzdelemben -70 kg-os súlycsoportban, valamint csapat speciáltechnikai törésben indul, Bécsi egyéni versenyszámai a -52 kg-os súlycsoportú küzdelem, valamint az erőtörés. Csapat küzdelemben-, valamint erőtörésben mindketten, együtt erősítik a magyar válogatottat.

Ezúton gratulálunk nekik, és sok sikert kívánunk a felkészüléshez!
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook