Bajnokok találkozója a Megyeházán

Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke fogadta péntek délelőtt Gulyás Gergő speciális olimpiai bajnok úszót és Pásztor Bence ifjúsági világbajnok kalapácsvetőt.

 

A fogadásra a Megyeházán került sor, ahol sportolókon kívül Pásztor Bence edzője, Zentai Tibor, Gulyás Gergő édesanyja, Balatoni Zsuzsa, a Kozmucza Flóra iskola igazgatónője és egyben a veszprémi Szivárvány SE elnöke, Dörnyeiné Barabás Éva, valamint a sajtó képviselői voltak jelen.
Kovács Norbert miután köszöntötte és hellyel kínálta vendégeit, Bencének szegezte a kérdést: milyen érzés volt, mikor kiment az első kalapács?

 
Pásztor Bence

- Nagyon jó, már az első dobáson éreztem, hogy jól fog sikerülni - mesélte a MOL Tehetségtámogató Programjának tagja.


Zentai Tibor

- Az a srác, akit ellenfélnek tartottunk, a török versenyző, nem dobott rosszul, de már akkor is látszott a négyméteres különbség, így tudtuk, hogy nem nagyon lesz beleszólása a verseny végkimenetelébe. Sajnos az időjárás közbeszólt, így a világcsúcsot nem sikerült teljesíteni, de ennek ellenére nagyon elégedett vagyok Bence teljesítményével – magyarázta Zentai Tibor.

Milyen érzés volt szülőként végigizgulni Gergő versenyeit? - fordult Kovács Norbert Gergő édesanyjához.


Dörnyeiné Barabás Éva és Balatoni Zsuzsa

- Nagyon izgultunk érte, de mikor megkaptuk az első sms-t a vezetőedzőtől, hogy pillangón negyedik lett, utána 100 méter gyorson pedig aranyérmes, megnyugodtunk és nagyon örültünk neki – mondta boldogan Balatoni Zsuzsa.


Gulyás Gergő

- Én is nagyon büszke vagyok rá, eddig is jó eredményeket hozott, a shanghai világbajnokságon is ezüst- és bronzérmekkel jött haza – büszkélkedett az igazgatónő, aki azt is elmondta, hogy Gergőt a Szivárvány Sportegyesület támogatta, hogy kijusson az olimpiára.

 
Kovács Norbert

Kovács Norbert kérdésére válaszolva Zentai Tibor elmondta, hogy bizony elmorzsolt pár könnycseppet, hiszen egy edző életében az a legnagyobb dolog, mikor az ő tanítványának és neki szól a magyar himnusz. Kovács Norbert szerint két ilyen sportoló motivációt adhat az eredményeivel a többi fiatalnak, ha látják, hogy büszkék és felfigyelnek rájuk. Elismerésül ajándékcsomagot, olimpiai kitűzőt és elismerő oklevelet adott át a sportolóknak, Pásztor edzőjének, Gergő édesanyjának, és iskolájának igazgatónőjének.

Zentai Tibor zárszóként még elmondta, hogy az izgalmaknak nincs vége, hiszen az atlétikai junior Európa-bajnokságon Fertig Fruzsina épp abban a pillanatban dob a selejtezőben, valamint Töreky Balázs és Árvai Krisztián már a döntőben vannak, amit délután láthatnak az érdeklődők. Az EB-n további két versenyző képviseli a VEDAC-ot, Gönczöl Máté 110 méter gátfutásban, valamint Szalai Benjamin 3000 méter akadályon áll rajthoz ma délután a döntőbe jutásért.

Végül a megyei közgyűlés alelnöke az alábbi szavakkal bocsátotta útjára a VEDAC sportolóját:
„Mindig az álmokat kell hajszolni, és akkor valóra is válnak!”