Győzelem hazai közönség előtt

Jól halad a Veszprém FC felkészülése, remek mérkőzésen a Balatonfüred után a Szolnokot is legyőzte Vágó Attila együttese.

A Veszprém kezdte jobban a mérkőzést, a 7. percben egy hatalmas védelmi hiba után Thiago szerzett labdát, akit szabálytalanul szereltek a 16-oson belül, így a játékvezető 11-est ítélt, melyet Alex értékesitett (1-0). A 17. percben egy jobboldali szögletre Varga mozdult ki rosszul, de szerencséjére Zsolnai mellé fejelte a játékszert. Egy perccel később Schleer kapott remek labdát Thiagótól, de 16 méterről leadott lövését a vendégek portása bravúrral hárította. A 23. percben Thiago baloldali szabadrúgására Alex érkezett, s a rövid sarokban helyezte a labdát (2-0). A 34. percben Thiago szlalomozott végig a vendégek védői között, de ígéretes helyzetben a lövésre már nem maradt elég ereje, így könnyed szerrel fogta a labdát a szolnokiak kapusa. A félidő vége előtt Molnár Zoltán szenvedett sérülést, s mint utólag kiderült, vádliizom sérülést szenvedett, így várhatóan 1 hónap pihenő vár a rutinos középpályásra. Az első játékrész utolsó lehetősége is a bakonyiak előtt adódott, egy szöglet után Alex fejelhetett közelről tisztán, de szolnoki kapus ezúttal is bravúrral szedte ki a labdát a jobb alsó sarokból.


A második félidőt az előző szezonban még első osztályban szereplő vendégek kezdték jobban. Az 56. percben egy jobbról elvégzett sarokrúgás után a hazai védők csak nézték a labdát, melyet Szeleczky közvetlen közelről a hálóba lőtte (2.1). Ezt követően inkább mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 77. percben egy jobboldali beadást követően a csereként beállt Czvetkó fejelt szép mozdulatot követően a hosszú sarokba (3-1). A 86. percben a vendégek is büntetőhöz jutottak, melyet Antal magabiztosan értékesített (3-2).

A Veszprém FC helyenként a tavaly még NB 1-es ellenfele fölé nőtt és dominálni tudott. Több támadás is gólveszélyes volt. A fáradtság mindkét csapaton érződött.

nyilatkozat

Vágó Attila: Érzésem szerint jobban játszottunk és megérdemelten győztünk. Kétgólos vezetésünk után egy kicsit visszavettünk. Az az igazság, hogy a csapat picit fáradt is volt, de nem véletlenül, hiszen tegnap délelőtt edzettünk majd Füreden játszottunk, majd ma délelőtt is volt egy edzés a mérkőzés előtt. A héten napi két edzésünk van, mellette kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton is edzőmérkőzést játszunk. Úgy gondolom, hogy ez a Szolnok a Keleti csoport meghatározó együttese lesz a játékerejüket ismerve. Az összejátékunkkal nem volt gond, de vannak még kommunikációs problémák. A két-két kolumbiai és brazil játékosunk más futballkultúrából érkezett, kicsit szokniuk kell még az európai stílust.

Veszprém FC - Szolnoki MÁV 3-2 (2-0)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Szilasi
Veszprém FC: Varga - Garai, Hegedűs, Lang, Bosnjak - Hevesi-Tóth, Molnár (Nikolin), Schleer, Gomez (Burcsik), Thiago - Alex (Czvetkó). Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Alex (2), Czvetkó, illetve Szeleczky, Antal.

Kedden délután a Veszprém FC Balatonfüreden játszott edzőmérkőzést, melyet Novothny Soma két góljával sikerült megnyernie a bakonyi együttesnek.

Balatonfüred – Veszprém FC 1-2 (0-2)
Veszprém FC: Kádár - Szöllőskei, Pálfi, Lang (Ihász), Leitold - Gomes (Hazuga), Schleer (Farkas), Molnár (Burcsik), Nikolin (Czvetkó) - Novothny, Finta

Gólszerző: Kiss, illetve Novothny 2.

galeria_113

Képgaléria