Hat veszprémi érem a váltó OB-n

A VKE kerékpárosai 4 aranyat és 2 ezüstöt gyűjtöttek be a Nagykovácsi környékén rendezett váltó országos bajnokságon.

Újabb versenyt tudhatnak maguk mögött a magyar tájkerékpárosok: Nagykovácsi környéke adott otthont a 2011. évi váltó országos bajnokságnak. A verseny eredményeiről a veszprémi klub számolt be.

A szabályok szerint egy egyesületbeli versenyzők indulhattak, ahol csak egyikük lehetett elit v. junior korú. Akik ilyen módon nem tudtak váltót alakítani, ők az ugyanezen pályákon zajló mix versenyen indultak, váltónként négy pályát teljesítve.

A szombati váltóverseny tömegrajttal vette kezdetét, ahol a 17 csapat rázúdult Nagykovácsi felső részére. Bár a rajtból voltak igen hamar kilövők, a térképrajt megfogta őket, majd elkezdődött az őrült száguldás a faluban. Az első pontok után már a környék erdeit járták a pályák, ahol a mezőny elég hamar szétszóródott, köszönhetően a pálya kombinációknak. A terep gyors tempót tett lehetővé, bár a térkép nagy tájékozódási feladatokat nem tartogatott, inkább a kis leágazásokra kellett nagyon oda figyelni. Az átfutás után a cél felett lévő meredek oldalakra ért a pálya, majd egy meredek völgy átgurulásból is állt.

Az első körben még az éremesélyesek egymás közelében váltottak, ám a célban egyből értesültek két győzelemre is esélyes váltó hibájáról, akik ezzel a 2. ill. 3. helyről estek ki. Innentől fogva a veszprémi Horváth fiúknak már csak arra kellett figyelni, hogy minden pontosan menjen, ellenfelük nem nagyon volt a pályán. Talán a papírformának is megfelelően a KST / VKE Nelson Aminostar párosa a Horváth fivérek (Gergő és Marcell) végeztek az első helyen, őket a Tipo Hajdú Martin – Tóth Tamás kettőse, és a Hegyisport Szentendre Zentai László – Jankó Tamás kettőse követte. Jövőre piros rajtszámmal, kihívóként állnak rajthoz.

A MIX-ben a szintén VKE – Nelson Aminostaros Bedő Csaba a szakág vezetőjével Mets Mikivel alkotott párt. Csabi fiatalos lendületének köszönhetően a MIX-et hozta első helyre.
Éjszaka a Night Ride futamai zajlottak, ahol az elit pályát Viraszkó Zoltán (DTC), a B pályát Horváth Gergő (VKE – Nelson Aminostar)a C pályát pedig Vajda Péter (THT) nyerte. Az éjszakai pályák ugyanúgy, mint a váltók, gyors pörgős figyelős átmeneteket tartalmaztak, amit nehezített hogy éjszaka fejlámpával kellett teljesíteni.

Másnap a CSTSZ Delux-ot rendezték meg, amely a Magyar Kupa 7. fordulója is volt. A normáltávú pályákat szintén az odafigyelős, helyenként útvonalválasztós pályák jellemezték, de mindenképpen végig a nagy tempó volt meghatározó. Az F21E-t a világ élvonalában versenyző Füzy Anna nyerte, köszönhetően hogy a junior korú Horváth Marcell defektet kapott, ezzel már nem volt esélye dobogón maradni. A második a szintén junior Bedő Csabi lett, aki alig fél perccel maradva el az elsőtől.

A következő magyar tájbringa verseny a Hosszútávú OB és Osztrák Kupa futamok lesznek Gelsén.
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook