Sikeres Futsal Nyílt Nap

Pénteken, egy sajtótájékoztatóval egybekötött nyílt napon mutatkozott be a nagyérdeműnek az 1. Futsal Club Veszprém együttese.

A sajtótájékoztatót Rajki Tamás, a klub ügyvezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy az év elején néhány helyi focit szerető fejében fogant meg a gondolat a csapat létrehozására. Az ötletezgetés után megkezdődhetett az érdemi munka, melynek eredményeként áprilisban bejegyzésre került az 1. Futsal Club Veszprém.

Rajki Tamás Dr. Navracsics Tibornak adta át a szót. A klub tiszteletbeli elnöke egyrészt kötelességének, másrészt megtisztelőnek tartja, hogy egy olyan kezdeményezéshez adhatja a nevét, amely tovább építheti a veszprémi közösséget. – A kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és a röplabda után a futsal is gyarapíthatja a veszprémi sport hagyományait. Amatőr egyesületként nem a pénz a fontos, hanem a sport, mint életforma népszerűsítése, valamint a szurkolók számára egy újabb közösségi lehetőség nyílik meg – zárta beszédét a miniszterelnök-helyettes

Porga Gyula, Veszprém polgármestere örömét fejezte ki, hogy egy újabb családtaggal bővül a veszprémi sportcsalád. A veszprémi kispályás labdarúgás évtizedek óta több ezer labdarúgást szerető embernek ad lehetőséget az aktív sportolásra, s remélhetőleg ez olyan alapot teremthet, amely ki tud termelni egy országosan meghatározó futsal csapatot – fejtette ki Porga Gyula.

Garancsi Mária, a VeszprémBer Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben elnökségi tag is, reményét fejezte ki, hogy egy klub alapítója lehet, amely legalább olyan hírnevet, örömöt okozhat a veszprémieknek, mint a kézilabda együttes.

A szintén szponzorok között található Kinizsi Bank képviseletében Lakatos Antal tolmácsolta jókívánságait, s elmondta, hogy tisztes helytállást kértek a vezetőktől és játékosoktól, valamint a siker kulcsa a sportszeretet és a hatékonyság párosából eredeztethető.

A sajtótájékoztató követően az első futsal nyílt napon veszprémi egyetemi csarnokban, két mérkőzést is láthattak az érdeklődők.

A felvezető mérkőzésen az idősebb, rutinosabb játékosokból álló Veszprém megyei közélet csapata a miniszterek válogatottja ellen szállt küzdőtérre. Mindkét fél kicsit pontatlanul, kapkodva játszott, a hazaiakon jobban lehetett érezni a játék örömét, míg az ellenfél egy kicsit talán komolyabban vette a mérkőzést. Végül gólgazdag csatát láthatott a nagyérdemű, a 6:1-es első félidőt követően a vendégek 9:3-ra diadalmaskodtak.

A nap fő mérkőzését a veszprémi futsal csapat a tavalyi NB1-es bronzérmes Ferencváros fiataljai ellen játszotta. Az első félidőben nem ijedt meg a hazai csapat, szép, pontos támadásokat vezetve 2:1-re nyerte az első 20 percet. A szünet azonban a Fradinak kedvezett, összeszedettebben, erélyesebben játszottak, nem féltek az ütközésektől sem, s habár a hazai csapat méltóságteljesen küzdött, 3:5-re a zöld-fehérek nyertek.

Eredmények
Veszprém megyei közélet – Miniszterelnökség 3:9 (1:6)
1. Futsal Club Veszprém – FTC 3:5 (2:1)