Junior tornagyőzelem

Az NBII-es bajnokságra készülő VRC junior együttese vett részt négycsapatos felkészülési tornán Dágon, ahol a házigazdák mellett a Fehérvár és a Csepel junior csapatai voltak az ellenfelek.

A kilátogatók az év eleji, felkészülési időszak ellenére jó meccseket láthattak, legnagyobb küzdelmet a Dág-Veszprém találkozó hozta. Ezt a meccset a VRC nyerte meg, ahogy a többi mérkőzést is hozták a fiúk. Sajnos Ládonyi Róbert bokája megsérült, ám az orvosi vélemény alapján egy kis pihenő után újra edzésbe állhat.

A csapat többféle felállást is próbált, sajnos egyiket pont Ládonyi sérülése miatt, kényszerből. Az ő helyét centerben Saitz Balázs vette át, aki kiválóan helyettesítette sérült csapattársát.
A másik centert, Myszöglád Dánielt is dicséret illeti, vállhúzódása ellenére is jól tette dolgát. Feladó poszton Garamvölgyi Olivér kezdett, de lehetőséget kapott öccse, Armand is. Mindkét feladó jól szolgálta ki az ütőket, Kráml Szilveszter az előző bajnokság végén elszenvedett sérüléséből teljesen felépült, bár még nem száz százalékos a játéka. A csereként lehetőséget kapott játékosok valamint a libero Szűcs Péter is pontos, jó teljesítményt nyújtott.

A tornán a legjobb veszprémi Széll Dániel lett, akit különdíjjal jutalmaztak a szervezők. 

A veszprémi csapat: Holdinger Szilárd, Ládonyi Róbert, Kráml Szilveszter, Fliegh Péter, Saitz Balázs, Szűcs Péter, Dordzsceren Csingisz, Garamvölgyi Armand, Garamvölgyi Olivér, Myszöglád Dániel, Széll Dániel

Eredmények:

Dág – Székesfehérvár 3:0 (10,6,18)
Csepel - Man at Work Veszprémi RC 1:3 (-22,-14,21,-5)
Csepel – Fehérvár 3:1 (16,25,-22,22)
Dág - Man at Work Veszprémi RC 1:3 -18,23,-18,-15)
Man at Work Veszprémi RC – Fehérvár 3:0 (22,9,12)
Dág – Csepel 3:0 (19,15,18)

Végeredmény:

1. Man at Work Veszprémi RC
2. Dág
3. Csepel
4. Székesfehérvár

Forrás: veszpremvolley.hu