A cserecsatár lett a VFC végzete

A csereként beálló Laki Zoltán duplájával kétgólos győzelmet aratott a Kozármisleny a Veszprém FC ellen a labdarúgó NB2 Nyugati csoportjában.

A 2. percben Fellai szabadrúgása a sorfalról Nagy E. elé pattant, aki lövésre szánta el magát, a labda a felső lécen csattant. A kapufáról lepattanó labdát Ato gurította vissza Godslovenak aki 14 m-ről lőtt, a labda súrolta a felső kapufát. A 10. percben Rácz ívelt át egy szabadrúgást a hosszú sarok felé, Fodor levette a labdát és a rövid alsó sarokba lőtt. 1-0. A 24. percben Andruskó ívelte be a labdát a védők mögé, amit Koller a kapuba lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 26. percben Thiago ment el a jobb oldalon, középre lőtt labdája veszélyesen ment el a kapu előtt, a hosszú oldalról beívelt labdát pedig Fellai fejelte ki Alex elől.

A 34. percben Alex beadására Novothny érkezett a rövidre és az oldalhálóba fejelt. A 35. percben kényszerű cserére került sor Balaskót húzódás miatt Kovács Tamás váltotta. A 36. percben Gomez lőtt fölé szabadrúgásból. A 39. percben Tasselmájer lőtt távolról, Kádár a jobb alsó sarokból kitolta a labdát, amire Koller csapott le beívelését Lang fejelte ki. A 44. percben Rácz passzolt Kollerhez, aki elől a visszafutó Hegedűs próbált menteni, de a labda Koller előtt maradt, végül Lang és Kádár együttes erővel megszerezte.

Az 51. percben a csereként beállt Nikolin ívelte be a labdát, középen érkezett Alex és közelről a hálóba fejelt. 1-1. Az 58. percben Kovács beadását egy vendég védő röviden fejelte ki Godslove elé, aki nagy helyzetben fölé tekert. A 62. percben nagyszerű kiugratásal indult meg Nikolin, középre lőtt labdáját Sólyom előrevetődve szedte fel a középre érkező csatár elől. Nagy mentés volt. A 66. percben Fodor távolról lövésre szánta el magát, Kádár a felső sarokból tolta szögletre a labdát. A 67. percben Godslovet Laki váltotta. A cserét követően sokan már a tenyerüket dörzsölték, hogy Laki Z. csereként remélhetőleg gólt szerez és győzelemhez segíti a Kozármislenyt. Ugyanebben a percben Novothny került Sólyommal szembe, de érkezett Fodor és az utolsó pillanatban szerelt, az oldalra guruló labdát Nikolin ajtó ablak helyzetben kapu fölé lőtte.

A 72. percben Asztalos lövését Kádár röviden öklözte ki, Fodor középre fejelte, Laki pedig a hosszú sarokba fejelte a játékszert 2-1. A 82. percben Ato a félpályánál kapott kiugratást, az ellenfél 16-osáig meg sem állt, amjd egy csel után Laki elé tálalt, aki Kádár mellett a kapuba lőtt. 3-1. A 85. percben Asztalos beadását Ato fejelte mellé. A 86. percben Ato cselezett szélről befele, majd középről lőtt, Kádár bravúrral hárított szögletre. A sarokrúgás után Fodor maradt a hosszún, de egy védőt talált telibe.

mérkőzéstükör

Márton Gábor: A megbeszéltek szerint, nagyszerűen kezdtük a találkozót és szerencsére gyorsan vezetést is szereztünk. A gólon kívül is akadt még jó pár gólszerzési lehetőségünk.
Érthetetlen módon 25-30 perc után magunkra húztuk az ellenfelet, nem jó felfogásban játszottunk, középpályán problémáink voltak, ez miatt ránk jött az ellenfél és volt is egy-két lehetőségük. A második félidőben volt egy-két fordulópontja a mérkőzésnek. Úgy érzem jobban akartuk a győzelmet és a holtpontokon jobban átestünk, mint az ellenfél. A vezető gólunk után voltak olyan momentumok amely után akár több gólt is szerezhettünk volna, de a helyzetkihasználásunkba hiba csúszott. Az eredménnyel és a győzelemmel elégedett vagyok, de a hibákat változatlanul igyekszünk kijavítani, hiszen erősebb csapatok ellen már kevésbbé férnek bele.

Vágó Attila: Az első negyed órát nagyon jól kezdte a Kozármisleny, hiszen az első percekben 2-3 gólszerzési lehetőségük is volt, amit akkor még megúsztunk. Ezt követeőn megérdemelten szereztek vezetést a hazaiak. A félidő második részében kiegyenlített játék folyt, és mindkét oldalon rengeteg hibával zajlott a játék. A második 45 percet jobban kezdtük, ki is egyenlítettünk, sőt 1-1 után Nikolinnak két lehetősége is volt. Előbb mikor rávezette a labdát a kapusra, de rosszul passzolt, majd később oldalról a kapu fölé lőtt. A két helyzetből, ha gólt tudtunk volna rúgni és mi szerezzük meg a vezetést, akkor másképp alakult volna a találkozó. A mi helyzeteink kimaradtak, az ellenfél viszont betalált ezért teljesen megérdemelten megnyerte a találkozót, hiszen több gólt szerzett, mint mi. Ezen kívül a házigazda jobban akarta a győzelmet. Sok sikert kívánok a Kozármislenynek a továbbiakban!

kozármisleny - veszprém fC 3:1 (1:0)

Vezette: Barna (Kiss I., Kis Z.)

Kozármisleny: Sólyom - Fodor, Balaskó (Kovács T. a 35. percben), Fellai, Tasselmájer - Nagy E. (Vég 84.), Andruskó (Asztalos az 52. percben) - Godslove (Laki a 66. percben), Ato, Rácz – Koller. Vezetőedző: Márton Gábor

Veszprém: Kádár - Garai, Hegedűs, Lang, Leitold - Hevesi-Tóth, Thiago, Burcsik (Szöllőskei az 56. percben), Gomez (Nikolin a 46. percben) - Novothny, Alex (Schleer a 73. percben). Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Fodor a 10., Laki a 72. és 82., illetve Alex az 51. percben.

Sárga lapok: Koller, illetve Hegedűs, Lang, Burcsik. Schleer.