Vereséggel rajtolt a VESC

A női röplabda NB1 első fordulójában a papírformának megfelelően, a két amerikai játékossal felálló Békéscsaba sima győzelmet aratott a VESC ellen.

A békéscsabaiak szakvezetői a mérkőzés előtt arról beszéltek, egy órán belüli játékkal illene nyerni az újonc Veszprém ellen a bajnoki nyitó fordulóban. Az első szett rögtön ezt a lehetőségez ígérte, hiszen fokozatosan húzott el a hazai csapat. A vendégek meglehetősen megilletődötten játszottak, sokat hibáztak, már a nyitásfogadásaikat rendre rontották. Hátsó alakzatuk ráadásul mindig későn eszmélt a beejtett vagy lepattanó labdákra. A házigazdák ütői, Pallag Ágnes és Soós Nikolett elemükben voltak, ritkán tudták ártalmatlanítani bombáikat. Így aztán röpke 16 perc alatt behúzták az első játékrészt (25:13, 1:0)

A második szett elején a csabaiak ismét kihasználták a veszprémiek lassúságát, és védekezésbeli hiányosságait. A vendégek pontjaik jelentős részét a ritka békéscsabai hibákból szerezték, támadásaik is ártalmatlannak bizonyultak. A szett közepén volt egy nagyon rövid megingása a házigazdának, de gyorsan felülemelkedtek rajta. 18-nál ismét megvolt a tíz pont különbség a két csapat között, sőt, ezt követően már csak egy pontot engedélyeztek a Veszprémnek, s 15 perc alatt behúzták a szettet (25:9, 2:0)

A harmadik játékrészben sem ízlett a vendégeknek a Soós-Pallag duó leütés-zuhataga, és Zielke fineszes megoldásai. Molcsányi továbbra is szorgalmasan gyűjtögette össze a labdákat. Aztán ismét jött egy kis megtorpanás, ekkor kérte ki a mérkőzés folyamán első idejét a Békéscsaba. A kisebb fejmosás négy pontig használt a lányoknak, aztán megint veszprémi percek következtek. Bár ebben a játékrészben nem jött össze a tízpontos különbség, és hosszabb időtartamúnak bizonyult (20 perc), mint az előző kettő, egy pillanatig sem forgott veszélyben a szettgyőzelem, ami egyben a játék megnyerését is hozta a hazaiaknak (25:18, 3:0)

mérkőzéstükör

Kormos Mihály: — Két szetten keresztül tartottuk a magas szintű röplabdázást, amit az elmúlt hat hétben felépítettünk. A harmadikban voltak kisebb megingásaink, de örömünkre, megvan az első győzelem.

Molnár József: — Számunkra meglehetősen rövid volt a felkészülési időszak. Most pedig nyitásban, nyitásfogadásban, mezőnyben gyengén teljesítettünk, és a támadásaink is gyengék voltak. Ettől függetlenül jól küzdöttek a lányok.

Békéscsabai RSE - Veszprémi ESC 3:0 (13, 9, 18)

Békéscsaba, 200 néző. V.: Csikós, Nagy L.

Békéscsaba: Vargas 5, Horváth V. 6, Fésüs 5, Soós N. 18, Pallag 17, Zielke 13. Csere: Molcsányi (liberó), Czina, Kerepeczki, Jenei. Szakmai igazgató: Kormos Mihály, Edző: Fésüs Erzsébet.

Veszprém: Szelle 2, Kovács A. 5, Környei 6, Tobak, Földesi 4, Jezerniczki 4. Csere: Pintér E. (liberó), Pós. Edző: Molnár József, Katona Péter.