Várgesztesi judo hétvége

Az elmúlt hétvégén az ifjúsági, majd a diák és serdülő korosztályoknak is rendeztek versenyt Várgesztesen, remek veszprémi eredményekkel.

Szeptember 10-én rendezték az Ifjúsági Magyar Köztársasági Kupát, ahol három veszprémi judos lépett a tatamira. Horváth Dorottya az értékes második helyen végzett a küzdelmek során. Dorottyát a versenyre elkísérte két, még serdülőkorú versenyző társa: testvére Horváth Levente és Windischmann Bence. A rutinos versenyzőnek számító Bence magabiztos versenyzéssel hódította el az Ifjúsági Magyar Köztársasági Kupát. Leventének a harmadik helyezést sikerült megszereznie, így a veszprémiek mind a három éremből hoztak haza.

Másnap a Veszprém Judo SE tíz fős csapattal képviseltette magát Várgesztesen a diák A-B-C-D és serdülő korosztálynak megrendezett Bányász Kupán. A csapat váltakozó sikerrel szerepelt a tatamikon. Volt, akit a visszatérő asthma, volt, akit kisebb sérülés akadályozott meg a jobb eredmény elérésében, vagy a szerencse mérlege nem az ő javára billent. Összességében mindenkiről elmondható, hogy becsületesen, a tőle telhető legjobb formáját hozta.

A teljesítmények alapján két versenyző érdemel külön dicséretet. A diák D korosztályban Hergovics Soma magabiztos fegyelmezett szép versenyzéssel három győzelemmel utasította maga mögé ellenfeleit és nyerte meg súlycsoportját.

A diák B korosztályban a tavasszal igazolt balatonfüredi Fehér Olivér a Veszprém színeiben először lépet versenyen tatamira, és hozta a tőle elvárható jó eredményt, két győzelemmel megszerezte súlycsoportjában az első helyet.

A 2. nap veszprémi eredményei

DIÁK A KORCSOPORT
HERGOVICS LUCA: 1. HELY
JOHN DÁVID: 2. HELY
FÜLÖP BENCE: 3. HELY
ENDER TAMÁS : 5. HELY
KÉKESI PÉTER : 5. HELY

DIÁK B KORCSOPORT
FEHÉR OLIVÉR: 1. HELY
HAJDU BALÁZS: 2. HELY
KAPCSÁNDI LÓRÁNT: 9. HELY

DIÁK C KORCSOPORT
KÉKESI SZABOLCS : 2. HELY

DIÁK D KORCSOPORT
HERGOVICS SOMA : 1. HELY