Példaértékű családi program

A második veszprémi rendezésű Nagy Sportágválasztó megmutatta, hogy van igény a városban a szabadidő aktív elöltését megcélzó programokra.

Egy évvel ezelőtt Veszprémben rendezték meg az első Veszprém Megyei Nagy Sportágválasztót, idén viszont már öt helyszínen, Ajkán, Pápán, Tapolcán, Várpalotán és Veszprémben is egyidőben népesültek be a sportlétesítmények a Veszprém Megyei Sporttanács koordinálásában. Veszprémben, idén is az egyetemi stadionban várták a szervezők a látogatókat. Péntek délelőtt óvodás és iskolás csoportok lepték el a stadion területét, ami a szervező és kísérő pedagógusok munkáját is dicséri.

Több mint 30 sportág képviselői várták a látogatókat, a szakemberek kitettek magukért, érdekes és változatos programokat kínáltak a gyerekeknek és a kilátogató családoknak. A tavalyi eseményről sok ismerős arc és sportág köszönt vissza, de idén is voltak újdonságok. Ilyen volt például a férfiak körében egyre népszerűbb airsoft a K.I.N.G. SE prezentálásban, a Veszprémben még újdonságnak számító harcművészet, a bujutsukai kenshin-ryú, vagy a városunkban frissen alakult, hazánkban székesfehérvári és dunaújvárosi tradíciókra épülő csapatsport, a jégkorong.

A rendezvényt Némedi Lajos, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere és Kovács Norbert, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. A köszöntő beszédek után egy érdekes beszélgetést hallgathattak meg a résztvevők a VEDAC olimpiai kvótával rendelkező sportolói közül Orbán Éva kalapácsvetővel és Kovács Tamás maratonfutóval, valamint Pásztor Bence ifjúsági világbajnok kalapácsvetővel, akinek teljesítményét egy nappal korábban, a városi közgyűlés is elismerte.

A sportágak nagy része a stadion bejárata mögötti területen, az atlétika- és labdarúgó pályán helyezkedtek el, de a stadion hátsó részében a kézilabda, a tenisz, a foci és a western lovaglás is helyet kapott, valamint a csarnokban és a VEDAC futófolyosóján is érdekes sportok várták az érdeklődőket. A széles sportági palettáról a cikkhez tartozó képgaléria is árulkodik.

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség a stadion hátsó szegletében változatos programokkal és nyereményjátékokkal csábította a kézilabdapálya közelébe a gyerekeket. Pénteken az MKB Veszprém KC szélsője, Gulyás Péter pattogtatta a labdát, szombaton pedig a Balatonfüred KC játékosai foglalkoztak a fiatalokkal, és a színpad mellett egy rövid beszélgetésen a szezonbéli terveikről is beszéltek. A városi és megyei utánpótláscsapatok, így az MKB Veszprém KC és a Veszprém Barabás KC fiataljai is részt vettek a programokon.

Szombaton a családok látogattak ki a rendezvényre, az időjárás mindkét nap kedvezett a résztvevőknek. A délutáni órákban feltűntek a VFC labdarúgói és a VEDAC atlétái is, akik az edzéstervüknek megfelelően tréningeztek a pályákon. A szervezők bizakodnak abban, hogy a kilátogató gyerekek közül minél többen fel fognak tűnni valamelyik veszprémi vagy környékbeli sportpályán, edzőteremben, csarnokban.
 

1

Képgaléria