Szavazz a világverő veszprémire!

A VEDAC világbajnok kalapácsvetője, Pásztor Bencét is jelölte a kontinentális szövetség az Európai Atlétika Feltörekvő Tehetsége címre.

Az Európai Atlétikai Szövetség nyilvánosságra hozta az évenként kiosztásra kerülő két díj: a 2011. év Legjobb Európai Atlétája, illetve az Európai Atlétika Feltörekvő Tehetsége cím jelöltjeit.


Pásztor Bence a világbajnokságon

Az elismerések október 15-én, az Európai Convention keretében kerülnek átadásra. A szavazás online történik, az EA hivatalos weboldalán várja a voksokat, egészen szeptember 26-ig. Az illetékesek elmondták, mindkét díj esetében úgy állították össze a jelöltek listáját, hogy lehetőleg az atlétika minden szakága képviseltetve legyen, illetve döntő szerepe volt annak is, hogy az atléták milyen eredménnyel szerepeltek az IAAF Világbajnokságon, a Fedett pályás Európa-bajnokságon, a Gyémánt Liga-viadalokon valamint más EA megmérettetéseken.

Csak nagyon kivételes esetben történik olyan, hogy egy szakágból több versenyző is jelölést kapjon. Ilyen nagy presztízsű díjak lévén, nemcsak a közvélemény, sportkedvelők szavazatai alapján dől el a végeredmény, hanem a média, az EA tagszövetségek képviselői, továbbá szakértők voksai is mérvadóak. (Minden szavazónak öt nevet kell megjelölnie.)


Pars Krisztián

Idén két magyar atlétára is lehet szavazni. A 12 felnőtt férfi jelölt közé bekerült Pars Krisztián, a Dobó SE világbajnoki ezüstérmes kalapácsvetője, a jövő reménységeinek 13 fős mezőnyében pedig Pásztor Bencére, a VEDAC ifjúsági világbajnok kalapácsvetőjére lehet szavazni.


Pásztor Bence

Biztatunk minden veszprémi sportbarátot, hogy szavazzon Pásztor Bencére az Európai Atlétikai Szövetség honlapján!