Remek győzelem idegenben

Fordulatos mérkőzésen, rendkívül szoros csatában, öt szettben győzte le a VESC női röplabda csapata idegenben a Kaposvárt.

Az egyetemi csapatok rangadóján a hazaiak kezdtek jobban, az első technikai szünetben három ponttal vezetett a fiatal kaposvári együttes (8:5). A folytatásban visszaesett a BITT nyitásfogadása, és ezt kihasználták a veszprémiek, akik a szett derekára három ponttal megléptek (14:17). A hajrában ledolgozta hátrányát a somogyi gárda, Kovács Kármen nyitásai és Horváth Petra pontos ütései sokat lendítettek a csapat szekerén. 24:24 után azonban előbb Környei ütött be egy labdát, majd Jezerniczki Tímea nyitása állította megoldhatatlan feladat elé a hazaiakat. Szoros, izgalmas küzdelem végén kerekedett felül a Veszprém (24:26, 0-1).

Három bakonyi pont vezette be a második játékrészt, a BITT azonban öttel válaszolt, és át is vette a játék irányítását. Győrbíró Kamilla parádés blokkjával már 8:4 volt az állás. A kaposváriak ezután is féltve őrizték az előnyüket, és közben jó néhány szép megmozdulást láthattunk tőlük. A szett közepén, Sárközy Eszter személyében az új szezon ötödik újoncát is felavatta Pálfy Marianna vezetőedző. 19:13 után már nem volt megállás, Horváth Zsófia ravasz (át)ejtése és Horváth Petra ütése célegyenesbe juttatta a társaságot, Jezerniczki hosszú nyitása pedig megpecsételte a vendégek sorsát (25:20, 1-1).

A térfélcsere után Földesi Nóra pontjaival melegedett játékba a Veszprém, majd a BITT került újra lépéselőnybe. A második technikai szünet után Kulcsár Petra is átesett a tűzkeresztségen, a csapat pedig hiába húzott el többször is egy-két ponttal, az ellenfél mindig egyenlített. 19:19 után kétszer villant a VESC, de előbb Horváth Petra válaszolt, majd Sárközy Eszter tűnt fel két foghatatlan nyitással. A vendégek 23:21-ről és 24:23-ról is visszahozták a reményt, a ráadásban azonban Horváth Petra két bombája pontot tett az izgalmas csata végére (26:24, 2-1)

Csapnivalóan kezdte a negyedik játszmát a BITT: a lányok 0:6 után szereztek először pontot, így a folytatásban is sokáig csak futottak az eredmény után. Kovács Kármen ász-nyitása után már 4:8 állt a táblán, Horváth Zsófia remek nyitásai után pedig három pontra zárkózott a házigazda. Pár perc múlva Horváth Petra szintén megtréfálta a túloldal nyitásfogadóit, amivel két pontra közelített a somogyi társaság (17:19). Ennél többre azonban nem futotta, így az ötödik, rövidített játékrész döntött a szett sorsáról (18:25, 2-2).

A játszma elején felváltva estek a pontok, majd meglépett a Veszprém. 5:8-nál cserélt térfelet a két együttes, Horváth Zsófia blokkjával pedig 8:9-re zárkózott a BITT. Ezután megint bakonyi pillanatok következtek, de a hazaiak még négy pontos hátrányban sem adták fel. A lányok mindent megpróbáltak, de a rutinosabb ellenfél már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A kaposváriak 13-ig jutottak, Földesi pedig véget vetett a két órás összecsapásnak (13:15, 2-3).

A Veszprém először győzött a bajnokságban, de a BITT is gazdagodott egy ponttal, küzdeni tudásból pedig ismét jelesre vizsgázott a társaság.

mérkőzéstükör

Pálfy Marianna: Jól küzdöttek a lányok, amiért dicséret illeti őket. Ha a negyedik szett eleje másként alakul, talán a győzelem is összejöhetett volna.

Katona Péter: A hosszú labdamenetekből mi kerültünk ki győztesen, és a nyitásfogadásunk is sokat javult, ennek köszönhető ez a fontos győzelem.

BITT KNRC-Kaposvári Egyetem - Veszprémi Egyetem SC 2-3 (-24, 20, 24, -18, -13)

Kaposvár, 150 néző. V.: Nagy L., Csikós.

Kaposvár: Horváth Zs. 7, Récsei 3, Kovács K. 11, Pintér Zs. 18, Horváth P. 21, Győrbíró 9. Csere: Schrauff (libero), Sárközy 2, Kulcsár P. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Veszprém: Környei 18, Kovács A. 11, Szelle 1, Földesi 14, Jezerniczki 12, Tobak 6. Csere: Pintér E. (libero), Molnár B. 9, Dordzsceren. Vezetőedző: Katona Péter.