Zsebben a kötelező három pont

A sereghajtó Pálhalma ellen, Alex és Thiago találataival megszerezte második győzelmét az NB2 Nyugati csoportjában a Veszprém FC.

A mérkőzést a veszprémiek kezdték jobban, már a negyedik percben előnybe kerültek a vendégek. Alex ellen szabálytalankodtak a 16-osan belül, a játékvezető 11-es ítélt. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (0:1). Molnárék fölényben játszottak, a hazaiaknak mégis sikerült kis híján az egyenlítés. A 12. percben egy szögletet követően Bezerédi fejelhetett közelről, a labda azonban a kapufáról Kádárhoz pattant. A 17. percben növelte előnyét a VFC. Thiago vezette fel a labdát, majd 14 méterről hatalmas gólt ragasztott a kapu bal felső sarkába (0:2). A gól után továbbra is a vendégek támadtak többet, a hazaiak veszélytelenek voltak Kádár kapujára. A 34. percben a semmiből szépített a Pálhalma. Basztovanov 25 méteres szabadrúgása a vetődő Kádár mellett jutott a kapuba (1:2), megszerezve ezzel csapata első szezonbeli gólját.

A második játékrész elején kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 69. percben a hazaiak játékosa, Kőkuti második sárga lapja után emberelőnybe került a Veszprém. A kiállítás ellenére a hazaiak kerültek fölénybe, a bakonyiak a védekezéssel voltak elfoglalva, a saját térfelüket sem sikerült átlépniük. Előbb Bezerédi találta telibe a kapufát, majd Márki lőtt Kádár kapujába, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette a hazaiak gólját. Negyedórával a vége előtt Nikolin gurított kapu mellé, a következő támadásból pedig Finta került helyzetbe, ám Bosnjak beadása kissé hosszúnak bizonyult. Az utolsó tíz percben Kádár bravúrja is kellett győzelemhez Nagy lövése után.

DUNAÚJVÁROS-PÁLHALMA ASE - VESZPRÉM FC 1-2 (1-2)

Vezette: Gyarmati II T. (Márton Zs., Kis I B.)

Pálhalma: Floszmann - Dudás P., Salamon, Kőkuti, Huber - Basztovanov, Cséza (Payeta a 87. percben), Vaskó J., Márki . Szmoljanovics (Nagy D. a 76. percben), Bezerédi. Vezetőedző: Nagy Zoltán

Veszprém: Kádár - Garai, Hegedűs Gy., Lang - Bosnjak, Hevesi-Tóth, Thiago, Molnár Z. - Burcsik (Finta az 59. percben), Novothny (Czvetkó a 68. percben), Alex (Nikolin a 74. percben). Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerzők: Alex a 4., Thiago a 17. percben, illetve Basztovanov a 34. percben.

Kiállítva: Kőkuti a 79. percben.

Sárga lapok: Dudás, Salamon, illetve Thiago, Finta, Hevesi-Tóth