Ez még gombócból is sok

Egy híján harminc gólt szerezve, kiütéses győzelmet aratott a VESC Lizards OBII-es floorball együttese az ARES HC "B" ellen a bajnokság 2. fordulójában.
Alig több mint egy évvel ezelőtt játszott először az érdi Treff sportcentrumban a VESC csapata. A mostani eredmény ismeretében ki hinné, hogy akkor - kínkeservesen - 3-2 arányban sikerült legyűrni ugyanazt az ellenfelet. Illetve mégsem ugyanazt, hiszen azóta az Ares B legjobbjai már az Ares első csapatában játszanak, az akkori csapat tagjai közül talán egyedül Berkó szerepelt ezen a mérkőzésen. 
 
Az első mérkőzésén 25-0-ás vereséggel kezdő és létszámgondokkal küzdő Ares B mindössze egy cserével állt fel, ennek fényében a gyíkok kitűzött célja az volt, hogy lehetőleg ne kapjanak gólt, és legalább annyiszor betaláljanak, mint a Kinizsi az Aresnak az első fordulóban.
 
Bár az eleje jól és lendületesen indult (a 9. percben már 5-0 arányban vezetett a Veszprém), az Ares váratlan szépítő gólja után "összezuhant" és egyre jobban elkényelmesedett a csapat, és az első harmadban már csak 2 további gólt sikerült szerezni, bár kimaradt lehetőségek szép számmal akadtak. A szünetben ugyan sikerült átbeszélni a hibákat, a VESC játéka egyre inkább kezdett elromlani: a szánalmas módon kihagyott/elszórakozott helyzetek, és az ész nélküli megoldások száma már aggasztó méreteket öltött. Egészen a 15. percig 7 újabb gólt sikerült ugyan berámolni az ellenfélnek, de a harmad utolsó 5 perce valószínűleg nem kerül be a Lizards történetének legdicsőbb fejezetei közé. Az 1 cserével kiálló - de az ellentámadásokról így sem lemondó - ellenfél 3× egymás után mattolta Kanczler kapust, kihasználva, hogy az elkényelmesedő sárgamazeseknek már nehezére esett védekezni. 

A záró harmad veszprémi találattal indult, de még ezt követően is szépített a becsülettel küzdő, maroknyi hazai csapat. Végül azonban minden erejük elfogyott, és a VESC játékosai tetszés szerint lőhették a gólokat (bár olyan is volt, aki a helyzetek kihagyásából űzött sportot). A vége több tekintetben is új házi rekord (a tavalyi, WS B elleni 22-1 arányú MK győzelmet sikerült felülmúlni), és a gólok számát tekintve valószínűleg a magyar másodosztály történetében is rekord, de túlságosan büszkék valószínűleg mégsem lesznek erre a sikerre a veszprémiek.

ARES HC 2030 "B" - VESC Lizards 5-29 (1-7, 3-7, 1-15)

Veszprém: Kanczler (kapus) - Balogh (8+2), Cseh (3+0), Kis Sz. (2+2), Kiss Z. (1+3), Knór (C, 0+1), Kolossváry (2+2), Németh (1+0), Szabó (0+1), Tölgyesi (5+6), Török (5+5), Vonderviszt (2+1)