Kovács Tamás kitűnő formában

A VEDAC Londoni Olimpiára készülő versenyzője több mint biztató eredményt ért el az udinei félmaratoni versenyen.

Európa egyik legerősebb versenyén második európaiként (az olasz VB döntős és EB bronzérmes Daniele Meucci 11.helyen végzett 1:02:30-as eredménnyel) 1óra 03 perc 52 másodperces időeredménnyel a 14. helyet szerezte meg a rendkívül színvonalas mezőnyben. A győzelmet a kenyai Kosgei Chebet Kibet szerezte meg 1:00:20 órás időeredménnyel.

- Tamás nagy csatában volt két kenyai és egy burundi versenyzővel, kitűnő volt az iram (10km 29:50/15km 45:10),a végén hatalmas hajrá alakult ki az egyik kenyaival, akivel azonos idővel értek célba - adott telefonon gyorsinterjút Szemán János, a versenyző edzője, aki kerékpáron követte a verseny alakulását az észak-olaszországi városban.


Kovács Tamás és Szemán János a Nike Budapest Félmaratoni győzelem után (középen)

- Biztató Tamás formája, még Zágrábban fut a félmaratoni távon, majd Frankfurtban szeretné elérni az olimpiai A szintet a 2012-es londoni játékokra, amire jelenlegi állapota alapján reális esélye van - vázolta a további programot Koós Hutás László, a veszprémi maratonista menedzsere.

Kovács Tamás már rendelkezik az olimpiai B szinttel, amelyet tavasszal a prágai maratonin ért el, egyéni legjobbja 2:16:07 igen közel van az A szinthez (2:15:00). Ezt az időt azonban még a szintteljesítési határidő előtt érte el 2010 decemberében, szintén Olaszországban a reggio emilia-i maratonin, ahol a második helyen végzett. Ebben az évben a Nike Budapest Félmaraton győztese, és egyben magyar bajnok is ezen a távon.