Veszprémi érmek az indián nyárban

Több fronton is bizonyítottak a Domonkos László Veszprémi Judo SE diák korú sportolói a korosztályos országos bajnokságokon.

Győrszentivánban rendezték az idei év diák „A” és „B” korcsoport Országos Bajnokságát, melyen Veszprém is képviseltette magát. A veszprémi Judo Club 4 „A-s” és 5 „B-s” versenyzővel vett rész a küzdelmekben. A szombaton az 1999-s születésűek küzdöttek a minél jobb helyezésekért. A csodaszép időben megrendezett verseny nagy tömegeket mozgatott meg. A veszprémiek részéről Ender Tamás kezdte meg a küzdelmeket, de sajnos már a selejtezőn elvérzett. Ugyanebben a csoportban - mely a hétvége legnépesebb csoportja volt - John Dávid következett, aki kitűnő felkészülésének és kitartásának köszönhetően a döntőig menetelt, ahol sajnos alulmaradt. Közben elkezdődtek a nagyobb súlycsoportok is. Fülöp Bence jól küzdött, de be kellett érnie az 5. helyezéssel, Kékesi Péter nehéz ágon esett ki. Az ajkaiaktól Hock Ernő hatalmas küzdelmek után, szintén az ötödik helyezést érte el.

Az egyéni küzdelmek után a korosztályos régiós csapatverseny következett. Az Észak-dunántúli Régió válogatottjába beválogatták John Dávidot, Fülöp Bencét. Remek, fergeteges hangulat, vérre menő küzdelmek jellemezték a viadalokat, ahol a versenyzők nem csak magukért, hanem a társaikért a maradék energiájukat megmozgatva küzdöttek. A régió jól szerepelt, a döntőbe jutásért folytatott csapatküzdelmek során azonban Dávid megsérült helyére a szintén veszprémi Ender Tamás szállt be a küzdelmekbe, aki döntőben már a csapat győzelmeinek számát gyarapította. Budapest csapata megnyerte a döntőt 6:4 arányban a mieinkkel szemben, de elmondható az, hogy ez férfimunka.

Vasárnap a „B” korcsoport küzdelmei következtek. Ahol a veszprémi judósok túlszárnyalták az előző nap eredményeit. Hajdu Balázs és Csuta Áron második, Hergovics Luca és Fehér Olivér pedig harmadik lett. Sajnos Kapcsándi Lórántnak ezen a hétvégen nem volt szerencséje, így helyezetlen lett.

Az egyéni küzdelmek után itt is a korosztályos régiós csapatverseny következett, hol a veszprémieket Hajdu Balázs képviselte, és az értékes bronzérmet sikerült a régiós csapatnak megszereznie.