Pars: szezon végén csúcsformában

Pásztor Bence ifjúsági világbajnok is meghívást kapott a világ idei legjobb felnőtt eredményét hozó nemzetközi kalapácsvető viadalra.

Szeptember 23-án, Szombathelyen rendezték a III. Németh Pál Emlékversenyt, ahol az idei világbajnokság ezüstérmese, Pars Krisztián, a Dobó SE kalapácsvetője a negyedik sorozatban elért 81,89 méteres dobásával, a világ idei legjobb eredményével bizonyult a legjobbnak. Második helyen a VB negyedik német Marcus Esser végzett 76,16 méterrel, a bronzérmet pedig Németh Kristóf szerezte meg 75,53 méterrel.


Pars Krisztián

Negyedik helyen a korábbi olimpiai bajnok, lengyel Szymon Ziólkowski zárt (74,92 m), megelőzve az EB hatodik Oleksiy Sokirskiyt (74,31 m) és a VB döntős Haklits Andrást (72,05 m).

A magyar kalapácsvetés kiemelkedő edzőjének emléket állító versenyen nyolc kalapácsvető állt dobókörbe. A legjobbak közé meghívást kapott Pásztor Bence, a VEDAC ifjúsági világbajnoka is, aki saját korosztályának szerével, 5 kilogrammos kalapáccsal versenyzett.


Pásztor Bence

Az óriási megtiszteltetés kétségtelenül Bence idei szenzációs teljesítményének szólt, így érthető, hogy a MOL Tehetségtámogató Programjának kiválósága betegen is vállalta a megmérettetést, és 77,90 méterrel zárt.

Az esemény előversenyén több VEDAC-os atléta is dobókörbe állt, akik már a hazai rendezésű évadzáró dobóversenyre készülnek, amit október 15-én, 11:00 órától rendez a VEDAC az egyetemi stadionban.