Beigazolódott a papírforma

A tíz perc alatt kétgólos hátrányba kerülő Veszprém FC labdarúgói sima vereséget szenvedtek a listavezető MTK otthonában az NB2 8. fordulójában.

Már a 3. percben megszerezte a vezetést az MTK. Kanta szerzett labdát Molnártól a félpályánál, majd Tischler elé passzolt, aki 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). A 8. percben is hatalmas védelmi hibát vétettek a veszprémiek. Hevesi-Tóth hátra passzolt labdáját Zsidai fülelte le, s remekül tálalt Nikházi elé, aki félmagasan Kádár mellett a kapuba lőtt (2-0). A 31. percben ismét kapitális hibát vétettek a vendégjátékosok. Molnár vesztette el a labdát saját térfelén, Zsidai a jobb oldalon érkező Frankot szöktette, beadását Csiki fejelte közelről a kapuba (3-0).

A második félidő elején Wolfe előtt adódott gólszerzési lehetőség, de lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 62. percben szépített a VFC. Bosnjak beadását Alex vágta a léc alá (3-1). Megvolt a gyors válasz lehetősége a hazaiak előtt: Nikházi fejese centikkel ment a bal felső mellé, majd Kanta nagy helyzetben maradt le kevéssel a labdáról. A harmadik lehetőség azonban már gólt hozott: a 67. percben Csiki kapott remek labdát, egyedül törhetett kapura, és 14 méterről okosan a rövid sarokba lőtt (4-1). A 91. percben Nikházi megindulása után többen is befejezhették volna az akciót, végül Csiki passzolt az üres kapuba, beállítva az 5-1-es végeredményt.

Vágó Attila: Sajnos már az első nyolc percben kétszer is helyzetbe hoztuk a házigazdákat, amit kegyetlenül ki is használtak, és már ekkor eldőlt a meccs a sorsa.

MTK Budapest - Veszprém FC 5–1 (3–0)

Hidegkuti stadion, 500 néző. Vezette: Radványi (Varga Zs., Márkus).

MTK: Hegedűs L. - Wolfe, Vukmir, Szekeres A., Ladányi - Zsidai (Gál A. a 79. percben) - Frank (Könyves az 56. percben), Nikházi, Kanta J., Csiki - Tischler (Vass P. a 75. percben). Szakmai igazgató: Garami József.

Veszprém FC: Kádár - Garai, Hegedűs, Lang, Bosnjak (Gomez a 68. percben) - Hevesi-Tóth, Molnár - Ihász, Alex, Thiago (Nikolin a 68. percben) - Novothny (Czvetkó a 77. percben). Vezetőedző: Vágó Attila.

Gólszerzők: Tischler a 3., Nikházi a 8., Csiki (3–0) a 31., 65. és 90. percben, illetve Alex a 62. percben