Eb-selejtező veszprémi résztvevővel

A magyar U17-es női labdarúgó válogatott – keretében András Anitával – a héten kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki sorozatban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a négy csapatos selejtező tornát Telkiben és Tatabányán rendezik, a mieink mindhárom mérkőzésüket előbbi helyszínen játsszák. Válogatottunk a svéd, a horvát és a bolgár korosztályos csapattal méri össze erejét, a tíz selejtező csoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második is továbbjut a tavaszi elitkörbe.

Hevesi Tamás szövetségi edző kijelölte 18 fős keretét, amelyben az utolsó pillanatban egy változás történt, a sérült Pintér Szonja helyére Tóth Eszter, a Hegyvidék játékosa került. A csapat tagja a Gizella VSE játékosa, András Anita is.

A mieink felkészülése jól sikerült, mert bár Ausztria ellen 2-1-es vereséget szenvedett az együttes, azt megelőzően sorozatban három mérkőzést is nyert, a szlovén, az azeri és a szerb válogatottat győzte le.

- Idén is kicsi volt a merítési lehetőség, alig több mint negyven játékos közül válogathattam a csapat kialakításánál - mondta az mlsz.hu-nak Hevesi Tamás szövetségi edző.

- Az eredményeink ennek ellenére sokat javultak, míg tavaly a szlovénoktól és a szerbektől is vereséget szenvedtünk, idén mindkét csapatot magabiztosan győztük le. Egy vereség becsúszott ugyan, de az osztrákok ellen is jól játszottunk, és megvolt az esélyünk a győzelemre. Az előrelépés egyértelműen megfigyelhető, ami annak köszönhető, hogy fantasztikusan jól dolgoztak a lányok, a hozzáállásukat, a mentalitásukat is csak dicsérni lehet, és úgy gondolom, egy tehetség dolgában is jól állunk.

A válogatott kerete

Kapusok:
Hargas Annamária (Ferencváros)
Földes Fanni (Viktória FC szombathely)

Védők:
Lázár Alexandra (Ferencváros)
Mesterházi Csilla (Ferencváros)
Vőfély Noémi (Ferencváros)
Németh Loretta (Győri ETO)
Tóth Eszter (Hegyvidék)
Gál Henrietta (Ferencváros)

Középpályások:
Görög Zsófia (Ferencváros)
Horváth Zsófia (Ferencváros)
Bognár Enikő (Ferencváros)
Kókány Regina (MTK)
András Anita (Gizella VSE)

Támadók:
Zeller Dóra (Ferencváros)
Nagy Alexandra (MTK)
Diószegi Fanni (Ferencváros)
Kámán Hanna (Hegyvidék SE)
Fenyvesi Evelin (Ferencváros)

Az Eb-selejtező programja:

október 17., hétfő:
Svédország-Horvátország 14.00, Tatabánya
Magyarország-Bulgária 14.00, Telki
október 19., szerda:
Svédország-Bulgária 14.00, Tatabánya
Magyarország-Horvátország 14.00, Telki
október 22., szombat
Magyarország-Svédország 14.00, Telki
Bulgária-Horvátország 14.00, Tatabánya

A rovat további cikkei

Facebook