Továbbra is veretlen a VESC

A kezdeti hibák után sok labdaszerzéssel és hárompontos dobásokkal hozta hatodik mérkőzését is a VESC kosárlabdacsapat a pécsiek ellen.

A bajnokság hatodik fordulójában a pécsi egyetemi csapattal találkozott a Veszprém gárdája. A mérkőzés első negyedében a vendégek szerezték meg a vezetés először, de a hazaiak gyorsan visszavették az irányítást. A harmadik percben már 6:2 volt az állás, ami lendületesebb játékra sarkallta az ellenfelet, az 5. percre Halász Ákos dobásával már 6:5-t mutatott az eredményjelző. Ezután viszont a hazaiak húztak bele, egyre pontosabban és bevállalósabban játszottak, a 8. percben már 21:12 volt az állás, a vendégek a negyed végére feljöttek 4 pontos különbségre, 21:17-es eredménnyel várhatták a második játékrészt.

A második negyedben a 3. percre még közelebb kerültek a pécsiek, már 23:21 volt az állás, mikor Kiss Botond kosarával újra tudtuk növelni a veszprémi pontok számát. Ezt követően az ellen szerzett pontot, de utána a hazaiak kezdtek pontgyártásba, a 6. percben 30:23 volt az állás, mikor Ignácz Dávid kettő büntetődobáshoz jutott, amiből csak a második tudta értékesíteni, így 30:24-re tudta módosítani az eredményt. A negyed végéig Kováts Viktor dobott kosarat, valamint Mérész Csaba hárompontosa növelte a hazai pontokat, míg az ellenfélnél Mihalics Zoltán büntetőből volt eredményes, valamint Halász Ákos könnyen szerzett labdát egy lefülelt passzból, a játékrész eredménye 37:27.

A fordulást követő 10 perc elején tudták tartani a veszprémiek a 10 pontos különbséget, sőt az ötödik percre már 14-re növelték. A pécsi csapat hiába próbálkozott bármilyen figurával, büntetőkön kívül kevés alkalommal tudtak eredményesek lenni. A harmadik negyed nem hozott sok eseményt, Mérész Csaba és Oltárczy Máté sok jó labdát szereztek, ügyesen védekeztek, míg Kováts Viktor és Faragó Péter a dobásokban jeleskedtek, nekik köszönhető, hogy a kezdeti különbséget továbbra is fent tudtuk tartani, sőt növelni, az eredmény 30 perc játék után 57:44 volt.

Az utolsó játékrészt Halász Ákos dobása indította, de az 5. percig nem is tudtak újabb pontot szerezni, míg Mérész Csaba hárompontossal indította a veszprémi pontszerzést, ami után a 2. percben időt is kért a vendégek mestere. A taktikai megbeszélés azonban nem tudott segíteni a csapaton, továbbra is a hazai gárda volt eredményes, Mérész Csaba és Bogdán Erik vezetésével, az 5. percben 67:46 volt az állás, mikor a vendégek gólcsendjét Horváth Balázs törte meg, amit Mihalics Zoltán dobása követett, majd Horváth Balázs hárompontosból volt eredményes, aminek következtében a 8. percben 67:53 volt az eredmény. Kiss Botond és Mérész Csaba korrigálta a különbséget hazai részről, amire választ Ignácz Dávid válaszolt az ellenfél részéről, a 9. percben már 71:55 volt az állás. Az utolsó percben Faragó Péter hárompontos dobással szerezte meg a hazaiak utolsó pontjait, a pécsiektől Halász Ákos egy büntetővel volt eredményes valamint Ignácz Dávid is megmutatta, tud dobni három pontot érőt, végül 45 másodperccel a lefújás előtt még a pécsiek mestere időt kért, de további pontszerzés nem történt, így maradt a vége 74:59.

veszprémi egyetem sc - Pte-Peac 74:59 (21:17, 16:10, 20:17, 17:15)

VESC: Mérész 19/9, Kováts 13/3, Faragó 16/6, Fekete Cs. 6, Kiss B. 6. Cserék: Oltárczy 7, Kiskós, Bogdán 7, Dreifinger. Edző: Szájer József.

Pécs: Halász 10, Ignácz 14/3, Mihalics 12, Horváth B. 15/3, Petőfi 3/3. Cserék: Simon 3, Koller 2. Edző: Zalay Zoltán.

 galeria_147

Képgaléria