Négy klubot is támogattak

Október 18-án ülésezett az önkormányzat Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága, ahol sporttámogatási kérelmekről is döntöttek.

A bizottság korábban már döntött a 2011. évi sporttámogatási keretek felosztásáról, azonban a további sporttámogatási kérelmek, igények kielégítésére tartalékalapot képzett, mely tartalmazza a szabadidő és diáksport szakfeladatok költségeit is. A keret terhére kerül kifizetésre a decemberben megrendezésre kerülő diáksport évzáró ünnepség költsége, a legjobban teljesítő diáksportos iskolák jutalmazása valamint az őszi diákversenyek további feladatai.

Az elmúlt időszakban beérkező támogatási igények alapján az október 18-i ülésen több sportegyesület támogatásáról döntött a bizottság.

A Veszprém FC a Passauban megrendezésre kerülő teremlabdarúgó torna részvételéhez kért és kapott támogatást. Veszprém testvérvárosában minden év januárjában rendezik meg a hagyományos Sonnenland Kupát, melyet a helyi SpVgg Hacklberg egyesület rendez. Az utazás költségeihez a Veszprém FC 300.000 Ft támogatást kapott.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

Az Építők Természetbarát Sportegyesület a 35. éves jubileumi évkönyv kiadásához kért támogatást. Az egyesület eseménynaptára közel 40 programmal bővült az előzetes évi tervezetthez viszonyítva, mely elsősorban a 35 éves jubileumi rendezvényeket gazdagítja. A bizottság 200.000 Ft támogatás megítéléséről döntött.

A Veszprémi Shotokan Karate Club a Győrben megrendezésre kerülő Európa-bajnokság részvételi költségeihez kért támogatást. A klubnak nincs lehetősége a teljes verseny részvételét finanszírozni, ezért a bizottság 80.000 Ft támogatást nyújtott a karatékáknak.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület a törökországi Antalyában megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokságon résztvevő versenyzőjének kért támogatást. P. Szabó Bence, a petanque szakosztály tagja a magyar ifjúsági válogatott keret tagjaként kapott lehetőséget a versenyen való részvételre. Az utazási és szállásköltség a résztvevőket és az egyesületet terheli, amihez a bizottság 70.000 forinttal járult hozzá.