Fájó, de igazságos döntetlen

Az első félidőben mezőnyfölényben játszottak a vendégek, majd Novothny fordított, de a végén kiengedte a kezéből a győzelmet a Veszprém FC.

A mérkőzésre ellátogatott az akadémia alapítója, Orbán Viktor miniszterelnök is, aki testőrök és a szurkolók társaságában élvezhette a mérkőzést.

Az első helyzetet a 13. percben alakítottuk ki, mikor egy 20 méteres szabadrúgás után Hevesi-Tóth veszélyeztetett, de lövését a vendégek kapus magabiztosan hárította. A 17. percben a Fehérvárnak is volt lehetősége, de a szöglet után kifejeltük a labdát. Ebből aztán Molnár Zoltán indulhatott meg a mieink részéről, egyedül vitte a labdát majdnem a kapuig, de a kapus jól jött ki. Garai Péter rengeteget dolgozott a jobb szélen, de beadásait vagy lefülelték, vagy érkező ember nem volt rá, így nem került az ellenfél kapujába a labda.

A 27. percben szerezte meg a vezetést a Puskás Akadémia csapata, Máté János vette be Kádár Balázs kapuját, a gólszerzőt túlzott gólöröm miatt sárga lappal jutalmazták. Gyenge próbálkozások következtek veszprémi részről, Garai beadására ismét nem volt érkező, a szögletekből sem tudtunk helyzetet kialakítani, sőt, az ellenfél szabadrúgásánál Finta a lövés előtt kiugrott a falból, sárga lapos figyelmeztetést ítélt a játékvezető. A 43. percben Molnár próbálkozott erős lövéssel, de Somodi magabiztosan fogta a labdát. A félidőben 0:1-es eredménnyel mehettek az öltözőbe a csapatok.

 

A fordulást követően Alexet Nikolin váltotta a 46. percben, sajnos a VFC csatára nem alkotott maradandót a mérkőzés során. A hazai egyenlítésre nem kellett sokáig várni, az 50. percben Finta szöglete után Novothny Soma talált be a kapuba, ezzel döntetlenre alakítva az eredményt. Rögtön a következő helyzetből majdnem duplázni tudott, de a fejes gyengének bizonyult, a kapus simán lehúzta. A Vidi szögletét Kádár magabiztosan fogta, miután a kapu előtt támadt kisebb csete-patéból csorgott hozzá a labda.

A 73. percben Nikolin lövése után a Somodi Bencéről kipattanó labdát Novothny lőtte a hálóba, ezzel 2:1-re fordította a mérkőzést a hazai csapat. A veszprémi siker lehetőségét tovább javíthatta volna, hogy a 77. percben emberhátrányba került az ellenfél, mivel Farkas Norbert megkapta második sárga lapját. A 81. percben Thiago helyett Schleer léphetett pályára. A 84. percben a vendégek indítottak egy jó támadást, a hazai védelem hibázott, ezt a fehérváriak kitűnően kihasználták, Macsicza Dávid, aki pályafutása első NB II-es gólját szerezte, döntetlenre mentette a mérkőzést (2:2).

A második félidőben jobban játszottak a hazaiak, lendületesebben, bátrabban vezették a támadásokat, aminek meg is lett az eredménye, s igazságosnak mondható a döntetlen.

Mérkőzéstükör

Vágó Attila: - Az első félidőben gyengén játszottunk, ezért úgy gondolom, hogy még ha a mi hibánkból is, de megérdemelte az ellenfél a vezetést. A második félidőben megfordítottuk a mérkőzést, emberelőnyben is voltunk, de újabb egyéni hibák miatt kiegyenlített az ellenfél. Egy megnyert meccset szórakoztunk el, de úgy gondolom, hogy a két félidő alapján igazságos volt a döntetlen. A labdarúgásban kijön az igazság: lehet, hogy ha most nyertünk volna, akkor a következő mérkőzésen nem lesz szerencsénk. Csak magunkat okolhatjuk, sajnos ez a két pont a későbbiekben nagyon fog hiányozni. Az akarás megvolt a csapatban, de buta hibákat követtünk el, ami részben a túlzott lelkesedés számlájára is írható. 

Veszprém FC - Videoton FC - Puskás Akadémia 2:2 (0:1)

Veszprém: Kádár - Garai, Hegedűs, Lang, Bosnjak - Thiago (Schleer a 81.), Hevesi-Tóth, Molnár, Finta (Leitold az 57.) - Novothny, Alex (Nikolin a 46.).
Vezetőedző: Vágó Attila

Videoton: Somodi - Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Farkas - Macsicza, Soós (Orbán a 72.), Király, Balog (Baracskai a 72.) - Máté, Babos (Jankovics a 78.).
Vezetőedző: Hartyáni Gábor

Gólszerzők: Novothny az 50. és a 72. percben, illetve Máté a 27., Macsicza a 84. percben.
Sárga lapok: Molnár, Finta, Novothny, illetve Papucsek, Máté.
Piros lap: Farkas

1

Képgaléria