Novothny és Lang Portugáliában

U19-es labdarúgó válogatottunk péntektől Portugáliában vesz részt EB selejtező tornán, amelyre a VFC két tehetséges játékosa is a kerettel tartott.

A válogatott bő keretének tagjai vasárnap találkoztak Telkiben, a Portugáliába utazó 18 játékos névsorát kedden este hozta nyilvánosságra a Tuboly Frigyes vezette szakmai stáb. Együttesünk pénteken San Marino ellen kezdi meg az Eb-selejtező tornát, vasárnap Feröer-szigetek, kedden pedig a házigazda Portugália lesz az ellenfél, a csoportból az első két helyezett jut a tavaszi elitkörbe.

A mieink az őszi felkészülés során négy mérkőzést játszottak, részt vettek a szerbiai Vilotic-kupán, ahol a második helyet szerezték meg, majd hazai pályán megmérkőztek a lengyel válogatottal.

- Úgy gondolom, a felkészülés során összeállt az a keret, amely sikerrel veheti a selejtezőket - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes. - A tervezetthez képest eggyel kevesebb mérkőzést tudtunk játszani, de így is megfelelően felkészültünk a selejtezőkre. Az ellenfelek közül a házigazda portugálok képviselik a legnagyobb játékerőt, de óva intenék mindenkit attól, hogy lebecsülje a feröeri, vagy a San Marinó-i csapatot, mert ezen a szinten sincsenek már gyenge ellenfelek. Feröer-szigetek válogatottja tavaly döntetlent játszott a horvátokkal, és Litvániát is megszorongatta, ez is mutatja, hogy minden egyes mérkőzésre tökéletesen fel kell készülnünk. Egyértelműen a továbbjutás a cél, de természetesen nem mondunk le az első hely megszerzéséről sem.

Az Eb-selejtező programja

11.04, péntek: San Marino - Magyarország, 16.00, Barcelos

11.06, vasárnap: Feröer-szigetek - Magyarország, 16.00, Povoa de Varzim

11.09, szerda: Portugália - Magyarország, 16.00, Fao

A magyar válogatott kerete

Kapusok:

Dombó Dávid (Illés Akadémia)
Abu Attila (Dunaújváros)

Védők:

Pál Dávid (ZTE)
Poór Patrik (MTK Budapest)
Tóth Ferenc (SZTK)
Lang Ádám (Veszprém)
Tar Zsolt (Puskás Akadémia)
Kozma Máté (Győri ETO)
Patvaros Zsolt (Kecskeméti TE)

Középpályások:

Adorján Krisztián (Liverpool)
Holman Dávid (FTC)
Hajdú Ádám (Liverpool)
Pakú Roland (Győri ETO)
Radó András (Illés Akadémia)
Szécsi Márk (Debreceni VSC)
Vass Patrik (MTK Budapest)

Támadók:

Novothny Soma (Veszprém)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)