Bravúros döntetlen Tatabányán

Kiegyenlített mérkőzésen, megérdemelten hozta el az egyik bajnoki pontot a négy mérkőzés óta veretlen Veszprém FC, az esélyesebb Tatabánya otthonából.

A szokatlan késő őszi meleg időjárásban, tökéletesen előkészített pályán mérkőztek meg a csapatok. A dobogóért harcoló Tatabánya a legerősebb csapatával várta a Veszprém FC-t, ahol két válogatott Lang és Novothny és a beteg Burcsik is hiányzott.

A hazaiak már a mérkőzés elején mezőnyfölényt alakítottak ki, de csak egy lesgólt sikerült szerezniük. A VFC végig nagyon szervezetten védekezett, Vargának is kellett pár bravúrt bemutatnia. A védelemben Lang Ádámot a 37 éves Pálfi Róbert helyettesítette, aki Hegedűssel nagyon jól dolgozott együtt, hátulról irányították a társakat, akik mindig időben vissza tudtak zárni. Az iramra nem lehetett panasz, bár a hazai szurkolók a második félidőben már többször adtak hangot nemtetszésüknek, mert ők bizony támadóbb focit szerettek volna látni. Ebben igazuk van, mert egy-két szélről érkező beadáson kivül, -amit a belső védőink könnyedén fejeltek ki a kapu előteréből- a második játékrészben nem sikerült gólhelyzetet kialakítani a kedvenceiknek, mert a veszprémi játékosok általában már a középpályán meghiúsították a támadásaikat.


Forrás: veszpremfc.hu

A VFC kontráiból a legveszélyesebb a 81. percben volt, amikor egy középpályás labdaszerzésből Molnár indította Nikolint a jobb szélen, aki egy átvétel után az egyetlen hazai védő fölött hajszál pontosan Hevesi-Tóthnak ívelt keresztbe, aki a labdaátvételt követően túlságosan kisodródott, így nem lett kapuralövés belőle.

A Veszprém FC taktikus és roppant fegyelmezett játéka egy pontot eredményezett a bányászvárosban. Idén eddig csak az a BKV tudott pontokat elhozni Tatabányáról, aki a következő fordulóban a Veszprém FC ellenfele lesz.

Vágó Attila: Fegyelmezetten, a mérkőzést kézben tartva, teljesen megérdemelten szereztünk egy pontot, ezért dicséret illeti a csapatomat.

Duna FC Tatabánya - veszprém FC 0:0

Grosics Gyula Stadion, Vezette: Becséri D. (Péter T., Becséri G.)

Tatabánya: Dombai A. - Almási, Böjte, Izing - Móri, Milanovic, Deme, Szekér (Nyilas E. az 59. percben) - Béres F.,  Sitku, Farkas J (Lajtos D. a 71. percben). Vezetőedző: Kiprich József

Veszprém: Varga T. - Garai, Hegedűs, Pálfi, Bosnjak - Thiago, Hevesi-Tóth, Molnár, Leitold (Szöllőskei a 84.) - Ihász (Nikolin a 61.), Alex (Czvetkó az 54.). Vezetőedző: Vágó Attila

Sárga lapok: Böjte, Deme, Nyilas E., illetve Garai, Czvetkó.