Két veszprémi továbbjutó

A hazai rendezésű Kispályás Floorball Diákolimpia területi selejtezőjében a Simonyi és a Kossuth iskola is eredményesen szerepelt.

November 11-én, a veszprémi stadionban rendezték a Kispályás Floorbann Diákolimpia területi selejtezőjét. Az iskolák versenyében 20 csapat, három korosztályban mérte össze tudását. A területi selejtezőket követően a három országos elődöntő - Keleti-, Nyugati, Központi - helyezettjei kerülhetnek a 8 csapatos országos döntőbe (korcsoportonként, és nemenként 8 csapat), amit 2012. január 14-15-én, Miskolcon rendeznek.

A veszprémi rendezésű tornán nagy csatákat vívtak egymással a csapatok, aminek eredményeként II. és a IV. korcsoportban is lett veszprémi továbbjutó. Előbbiben a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei Általános Iskola, utóbbiban a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai vívták ki az országos elődöntőbe jutást, mindkét csapat a második helyen végzett. A részletes eredménylista a cikk mellékleteként, a középső oszlopban megtalálható.

A versenyrendszerben I., II., III., IV., V., VI., korcsoportos fiú-, és leánycsapatok vehetnek részt, a fiú csapatokban a korcsoportjuknak megfelelő leány játékosok is szerepelhetnek az I. és a II. korcsoportban. Ugyanazon oktatási intézmény nemenként és korcsoportonként legfeljebb két csapattal nevezhet, de egy játékos csak egy csapatban játszhat azonos korcsoportban. A „felversenyzés” egy korcsoporttal feljebb megengedett.

Az országos elődöntőket decemberben rendezik, ahol tehát két veszprémi csapat is érdekelt lesz.

A Hajráveszprém.hu támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A 1752 a 20-as és 70-es mobilokról együttműködés hiányában sajnos nem érhető el.