Magyar Bajnok Taekwon-dosok

A kiváló Európa-bajnoki szereplés után az országos bajnokságon bizonyítottak taekwon-dosaink.

A közelmúltban lezajlott pozsonyi kontinensviadal után, melyről megyénk válogatott versenyzői – Sebestyén Eszter és Pátkai Gyöngyvér (Herend), valamint Mucsy Petra és Bécsi Nikolett (Veszprém) – mindnyájan érmes helyezésekkel tértek haza, újabb megmérettetés várt legelszántabb taekwon-dosainkra.

Az elmúlt hétvégén Mezőhegyesen megrendezett Magyar Bajnokságon a herendi, várpalotai és veszprémi klubok versenyzői is nagyon kitettek magukért: nem egyszer előfordult, hogy a dobogó mindhárom fokán megyénk sportolója állt, s többen közülük 6-7 medállal tértek haza.

Felnőtt egyéni küzdelemben a veszprémi hölgyek szinte minden súlycsoportban taroltak: Bécsi Nikolett -52 kg-ban, Sisak Zsófia a régi súlycsoportjához visszatérve -58 kg-ban, Mucsy Petra pedig -70 kg-ban szerzett magyar bajnoki címet. Tőkés Renáta több év kihagyás, valamint a tavalyi gyermekáldás után szép visszatéréssel -58 kg-ban-, Székely Veronika +70 kg-ban-, valamint Sebestyén Arnold (Herend) a 80 kg alatti férfiak mezőnyében szerzett bronzérmet. Az ifiknél Németh Eszter (Herend) -55 kg-os lányok között állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a várpalotai Szabó testvérek mindegyike más-más súlycsoportban szerzett érmet: Szabó István –70 kg-ban első-, Dávid –52 kg-ban második-, Rajmund pedig az 58 kg alatti fiúk versenyében ért el harmadik helyezést.

Felnőtt egyéni formagyakorlatával Hajas Attila, a várpalotai klub edzője a 3. danosok között ismét magabiztosan szerezte meg a magyar bajnoki címet, ugyanebben a versenyszámban a hölgyeknél Sisak Zsófia bronzérmet gyűjtött be. Az 1. danos versenyzőknél a dobogó legfelső fokán az ifiből a felőtt mezőnybe váltó Pátkai Gyöngyvér (Herend) állhatott, míg a többi helyezést a veszprémi hölgyek bitorolták: Bécsi Nikolett ezüstöt, Opra Szabó Zsuzsa és Tőkés Renáta pedig bronzérmet szereztek. Tippán Norbert (Várpalota) „A” kategóriás formagyakorlatával harmadik-, míg Székely Veronika „B” kategóriában második helyezést ért el. A juniorok között az 1. danosoknál Sebestyén Eszter ezüstöt, Német Eszter pedig bronzérmet érdemelt ki, ugyanebben a kategóriában a fiúk között Szabó Rajmund lett harmadik.


A veszprémi és a hetendi klub versenyzői, edzői

Női egyéni erőtörésben Sisak Zsófia jó szerepléssel 2. helyezést szerzett, míg Bécsi Nikolett a második helyért folytatott küzdelmet egy komolyabb sérülés miatt feladni kényszerült; így Mucsy Petrával egyetemben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az ifi Sebestyén Eszter ugyanebben a versenyszámban újra magabiztosan szerezte meg a magyar bajnoki címet.

Női speciáltörésben Tőkés Renáta és Pátkai Gyöngyvér osztoztak a 3. helyen, míg az ifjúságiaknál Német Eszter ebben a számban is ragyogóan teljesítve szerzett aranyérmet.

Tradicionális küzdelemben a várpalotai Enyinginé Deres Andrea - Tippán Norbert páros szépen megkoreografált gyakorlatával szerzett 3. helyezést. Felkészítőjük: Enyingi László.

A két napos rendezvényen a csapat versenyszámok sem maradhattak el: a herendi és veszprémi klub férfi versenyzőiből megalakult társaság (tagjai: Sebestyén Arnold, Cseresznyés Dávid, Szijártó Gábor, Kerekes Balázs, Kandikó Zoltán, Gipp Róbert) küzdelemben nagyon szép teljesítménnyel a harmadik helyet szerezte meg, valamint Kandikó Zoltán (becenevén Sin) fergeteges szereplésével kiérdemelte a legtechnikásabb versenyzőnek járó elismerést.

A veszprémi hölgyek és a herendi ifi lányok csapata mindegyik versenyszámban érmes lett: a megyeszékhely amazonjai (tagok: Mucsy P., Sisak Zs., Tőkés R. és Bécsi N.) erőtörésben aranyat, küzdelemben és speciáltörésben ezüstöt, valamint formagyakorlatukkal – még egy taggal, Opra Szabó Zsuzsával kiegészülve – szintén aranyérmet szereztek. A herendi lányok (csapat tagok: Birtalan-Balázs Beáta, Sebestyén E., Németh E.) küzdelemben és erőtörésben bajnoki címet, formagyakorlatban ezüstérmet, speciáltörésben pedig (Birtalant sérülés miatt ezúttal Höflinger Klaudia helyettesítette) bronzérmet gyűjtöttek be.

A veszprémiek felkészítői Somlai János, Sebestyén Pál és Vajky László, a herediek edzői Pátkai Miklós és Pátkai Zoltán.

A 2011-es versenyszezont sikerrel záró taekwon-dosok a következő hónapokban ismét több megmérettetésen vesznek majd részt: decemberben lesznek a kezdő- és haladó színes öves vizsgák, a következő magyar bajnokság pedig a nemzetközi versenyekre történő kvalifikáció miatt ezentúl februárban kerül megrendezésre. A Dan vizsga jövő év áprilisban lesz, melyre minden eddiginél több vizsgázó készül megyénkből.

Ezúton gratulálunk a taekwon-dosok idei eredményeihez és hasonló sikereket kívánunk nekik a jövő évben is!
 

Hozzászólások

Örömmel olvasom, milyen ragyogó eredmények születnek! Minden az alapokon múlik. Gratulálok Soma! Természetesen az edzőknek is jár a babér. Sok sikert kívánok a munkátokhoz! Kömi
Kőmüves Istvámn2011. november 23. 14:04
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook