Biztosan nyert a Gödöllő

Az Újpest elleni bravúros győzelem után hazai pályán nem bírt a VESC női röplabda csapata a Gödöllővel. Vasárnap a Békéscsaba ellen javíthatnak a lányok.

A TEVA-Gödöllői RC sima győzelmet aratott (3:0) a Veszprémi Egyetemi SC otthonában, a női NB I alapszakaszának 11. fordulójában. A mérkőzésre épphogy beesett a gödöllői csapat, a buszról leszállva egyből melegíteni indulhattak a lányok. Berze Zsófia kivételével, aki kisebb sérüléssel bajlódik.

A mérkőzés Lutter Liza nyitásával indult, ám az első pont a Veszprémé lett. Ez volt a szett egyetlen szakasza, ahol a hazaiak vezettek. Pillanatok alatt 4:2 lett az állás a Gödöllőnek, amely az első technikai szünetre négypontos előnyre tett szert (4:8). Nagyjából együtt haladt a két csapat 8:11-ig, innentől azonban fokozatosan léptek el a látogatók, főleg Szakmáry Gréta bombáinak köszönhetően. A második technikai szünetben 16:9-et mutatott az eredményjelző. Innen már nem volt megállás, a vendégcsapat egyre jobban bemelegedett, és simán hozta az első szettet (13:25, 0:1).

A második felvonás ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Lutter jó feladásainak, Szakmáry, és Csengeri pontos ütéseinek eredményeképpen 8:4-re, majd 15:9-re vezetett a Gödöllő, amely végül hatpontos különbséggel nyerte a szettet (19:25, 0:2).

A harmadik játszmában a Veszprém lelkes játékkal egy darabig vezetett, és csak 11:11-nél érte utol riválisát a Gödöllő. 17:15-ös vendégvezetésnél még tartotta magát a hazai együttes, de ezután elfogyott az erő. A látogatók megrázták magukat, és máris 23:16-ra vezettek. A szettet, és egyben a meccset végül Szakmáry ütésével fejezte be a Gödöllő (18:25, 0:3).

A vendégcsapat végig stabilan játszott, kézben tartva a mérkőzést. A már említett Szakmáry Grétán, Csengeri Petrán és Lutter Lizán kívül mindenképpen említést érdemel Lékó Lilla teljesítménye, aki hatalmas mezőnymunkájával sokat tett hozzá a győzelemhez.

mérkőzéstükör

Katona Péter: — Nyitásfogadásaink, valamint a centermunkánk gyengének bizonyult, szélsőtámadásaink is lehettek volna jobbak. A Gödöllő felkészült, stabil játékkal nyert ellenünk. A liberójuk szinte mindent megfogott. Csapatomnak nagy terhelést jelentett hat nap alatt három kemény mérkőzés megvívása.

Ludvig Zsolt: — Tulajdonképpen hálás vagyok veszprémi edzőkollegámnak a mérkőzést megelőző nyilatkozataiért, hiszen kellőképpen feltüzelte csapatomat. Az első szettben különösebb gond nélkül játszottunk és nyertünk. A másodikban viszont becsúszott egy-két hiba, ezért szorosabbra sikerült. A harmadik játszmában a hazai csapat kezdett jobban, de fordítottunk és jó nyitásainkkal, blokkjainkkal megnyertük a menetet és egyben a meccset is. Gratulálok a lányoknak.

VESC - TEVA Gödöllői RC 0:3 (-13, -19, -18)

VESC: Szelle , Kovács, Környei, Tobak, Földesi, Jezerniczki  Cs.: Pintér (liberó)

TEVA Gödöllői RC: Lutter, Németh, Merkószki, Csengeri 15, Szakmáry 8, Széles 9. Csere: Lékó (libero), Berze, Kriegel Zs., Horváth G. 5, Szűcs, Győri

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook