Bronzérmek a judo OB-n

A népes mezőny és az alacsony színvonalú bíráskodás ellenére magyar bajnoki érmeket hoztak haza a VEJSE fiatal judokái Bajáról.

November 19-én, Baján rendezték a 2001-ben született gyerekek országos bajnokságát. A Veszprém Judo SE-t négy fiatal képviselte a népes mezőnyt felvonultató eseményen. Takács Boglárka 3. helyet szerezte meg, egy győzelemmel és két vereséggel. Ágoston Áron a 13 fős mezőnyben szintén harmadik lett, ahol az elődöntőben a későbbi győztestől szenvedett vereséget parázs hangulatú csatában. Kékesi Szabolcs és Kondics Márton a versenyt helyezetlenül zárta a 21 főt felvonultató mezőnyben. Mindkét sportolóról elmondható, hogy kicsit kedvezőbb sorsolással előkelőbb helyezést érhettek volna el.

Az egyéni küzdelmek lebonyolítása után kerül sor a regionális csapatversenyre, ahol Ágoston Áron és Kékesi Szabolcs képviselte egyesületünket az Észak-Dunántúli Régió színeiben. Jó versenyzéssel, hatalmas szurkolói támogatással (megjelent szülők és edzők, csapattársak), a csapat a második helyet szerezte meg, és csak segédpontokkal maradt le az aranyéremről.

Meg kell említenünk, hogy a bíráskodás színvonala nem volt méltó az országos bajnoksághoz, mert sok olyan döntés született a verseny folyamán, ami a versenyzőinket és más klubok versenyzőit hátrányosan érintette.
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook