Megyei sportoló diákok elismerései

A Megyeháza Szent István termében rendezett ünnepségen jutalmazták a 2011-ben legjobban teljesítő megyei diákok, sportolók, edzők és sportvezetők munkáját.

A megye diákolimpián induló versenyzői hagyományosan jól szerepelnek ezeken a megmérettetéseken. Veszprém megye sportéletének legeredményesebb sportágaiban versenyző diákok teljesítettek a legjobban, így atlétika, vívás, karate, röplabda, kosárlabda, tollaslabda, trampolin, sakk, úszás, labdarúgás, teke, petanque, strandröplabda, tenisz sportágakban. Összesen.16 első, 13 második és 23 harmadik helyezést értek el egyéniben és csapatban a versenyzők.

A Magyar Diáksport Szövetség a szervezettség és az elért eredmények alapján értékeli a megyéket. Ebben a rangsorban 2011-ben 6. helyezést ért el Veszprém megye. Köszönet jár ezért a felkészítő testnevelő tanároknak, edzőknek, a tanulóknak és a szülőknek egyaránt.

A középiskolák között az országos rangsorban második helyezést ért el a veszprémi Vetési Albert Gimnázium, amelynek eredményében az iskola közössége mellett szerepe van, az egyesületek sikeres nevelőmunkájának is. A kisiskolák versenyében első helyezést ért el Révfülöp Általános Iskola, ami jól példázza a sport közösségépítő és a községhez tartozás identitásnövelő szerepét.

Ezen az ünnepségen ismerték el a tanulásban akadályozott versenyzők országos és nemzetközi eredményeit is. Az ünnepség fényét emeli, hogy a fogyatékosok napjához közel került az esemény megrendezésre, és felhívja a többiek figyelmét is, hogy becsüljék, segítsék embertársaink sportolását és mindennapi életét. A speciális olimpián több tanuló is képviselte a megyét Athénban. A megyei sportolók arany, ezüst és bronzérmekkel tértek haza.

A rendezvényen a jó tanuló jó sportoló címek is átadásra kerültek. Idén kiemelkedő tanulmányi munkáért és legalább országos diákolimpia bajnoki címért adományozták a díjat. Összesen 28 –an kapták meg ezt a címet az ünnepségen.

Nagyon fontos a munkájukat lelkesen végző testnevelő tanárok erkölcsi elismerése is. A körzeti diáksport bizottságok javaslatai alapján Veszprém megye diáksportjáért kitüntetésben részesült 9 körzet egy- egy testnevelő tanára is. A műsorban a Veszprém Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált intézménye kulturális műsorát láthatták a meghívottak.
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook