Gyors eredmény, könnyedén

A speedfitness a modern kor technikai vívmányainak segítségével rendkívül gyors változást eredményez izomzatunkban, alakformálásunkban.

Veszprémben, a Beautiful Body Speedfitnessben is elérhető már a hazánkban egyre népszerűbb edzésmódszer. Gál Amanda, a fitness stúdió oktatóját kérdeztük az új mozgásforma és a technológia hatékonyságáról.


Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlják a speedfitnesst

- Milyen elven működik a speedfitness?

- Az edzésben egy gép nyújt nekünk segítséget, ami elektromos izomstimulációval működik. Kis erősségű váltóárammal megfeszíti az izmainkat, ezáltal a testünkön található izmok 90 %-át bevonja az edzésmunkába. Egy rendkívül hatékony és biztonságos módszerről van szó, melynek során egy 15 perces tréninggel ki tudunk váltani akár egy másfélórás konditermi edzést.

- Honnan származik a technológia?

- Az elektrostimuláció módszerét az orosz űrkutatásban használták először. Megfigyelték, hogy nulla gravitációnál az űrhajósok izmai leépülnek, és jelentős csontveszteség alakul ki. Ennek megakadályozására fejlesztették ki a kutatók a technológiát, majd később az oroszok az élsportban is alkalmazták. Az elektromos izomstimuláció technikáját német mérnökök fejlesztették tovább, mely nem csak az élsport és a rehabilitáció, hanem a szabadidős sportok területén is széles körben elterjedt, mivel mellékhatások nélküli megoldást jelent számos probléma megoldására, segít céljaink elérésében.

 

- Nem fájdalmas ez a technológia? Mégiscsak elektromos áramról van szó.

- Az elektromos impulzus nem koncentrálódik egy pontban, hanem egyenletesen oszlik el az elektróda egész felületén, nincsenek erős ütéseket közvetítő, csípős pontok. Ennek köszönhetően nemcsak eredményes lesz az edzésünk, hanem élvezetes is. Érdemes kipróbálni, különleges érzés, de semmiképp sem fájdalmas.

A Beautiful Body Speedfitness Veszprémben, a József Attila utca 42. szám alatt várja az érdeklődőket, érdemes telefonon (70/347 2027) időpontot egyeztetni Gál Amandával, aki e-mailben is szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre.

Beautiful Body Speedfitness

Veszprém, József Attila utca 40.
Telefon: 70/347 2027
E-mail: veszprem.speedfitness@gmail.com
Facebook: facebook.com/speedfitnessveszprem