Egy csapatnyi ember a tryouton

Az elmúlt két hétvégén rendezett nyílt amerikai foci edzésen összesen 46 érdeklődő vett részt, többen közülük később alapemberek lehetnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Veszprém Wildfires által szervezett első tryoutra a vártnál többen, 33-an jöttek el, múlt vasárnap pedig további 13 fő próbálta ki magát a sportágban.

- Összesen 46 ember jött el, ami több mint az egyesületünk jelenlegi létszáma. Nyilvánvaló, hogy nem mindenki marad velünk, de bízunk benne, hogy többen lesznek olyanok, akikre már a március 31-én kezdődő bajnokságban számíthatunk. Nekünk 1-2 plusz ember is erősítést jelent, éppen ezért köszönjük mindenkinek, aki segített a tryout népszerűsítésében – kezdte a beszámolót Kurucz Csaba klubelnök.

A nyílt edzésen ezúttal sem volt sem kor-, sem súlyhatár. Kurucz Csaba és Jánvári Viktor edzők hat feladatcsoportban mérték fel a résztvevők erejét, gyorsaságát, ügyességét.

- Ezúttal nem voltak nagy darab, erős fizikumú emberek, viszont gyors, szívós srácok jöttek el. Mindenki sportolt korábban valamit, így azt is tudják, hogy milyen egy közösséghez, egy csapathoz tartozni. Az életkort tekintve 16 és 30 év közöttiek voltak a fiúk, Pápáról is jött egy amerikai fiatalember, aki 8 évig játszott az egyesült államokban – számolt be a résztvevőkről Kurucz Csaba.

A második tryout után közvetlenül a Wildfires felnőtt csapatának tagjai is edzettek a Táncsics Mihály Szakközépiskola tornatermében, ahol már az első nyílt edzésről tízen csatlakoztak a Futótüzekhez. Két mormon fiatalember is részt vett a nyílt edzésen, akik tapasztalatukkal segíthetik a csapatot.

- Ők májusig vannak Magyarországon, a vallásuk miatt nem játszhatnak, viszont a tudásukat viszonzás nélkül a rendelkezésünkre bocsátják. Egyikőjük 8 évig játszott Amerikában college szinten, ami nagy segítség lehet nekünk – érvelt Kurucz Csaba.

Az idei amerikai foci bajnokságban a Divízió II Nyugati Csoportjában fognak szerepelni a Futótüzek. Hat csapat szerepel a csoportban, két mérkőzést itthon, hármat pedig idegenben vív a Wildfires. Két csapat jut be az elődöntőbe, majd az első feljut a Divízió I-be, a második pedig osztályozót játszik az élvonalért.

- Nem látjuk még, hogy milyen csapattal indulunk neki a bajnokságnak, de előzetesen azt gondolom, hogy nem lehetek elégedett egy 50 százaléknál gyengébb mérleggel. Nem azt mondom, hogy fel kell jutnunk, de a csoporton belül a két legjobb csapat közé kerülhetünk. A rájátszás kiharcolás jó eredmény lenne számunkra – latolgatta az esélyeket Kurucz Csaba.

A 2012. évi bajnokság tehát március 31-én kezdődik, a mérkőzésekről a korábbi évekhez hasonlóan beszámol a Hajráveszprém.hu.