Repülő rajtot vett a veszprém judo

Alig hogy befejeződött a 2011 év, már komoly nemzetközi versenyeken mérettették meg magukat a veszprémi judósok.

2011 –es évben a veszprémiek 74 versenyzője 56 versenyen vett részt ahol 123 arany, 64 ezüst és 86 bronzérmet szereztek.

Míg a kezdő judósok január 14. övvizsgázzak (28 fő tett le sikeres övvizsgát), addig a többiek külföldön harcoltak az érmekért. A Veszprémi Judo SE beszámolóját közöljük:

Lendva, Szlovénia

Január 14.- én szombaton a veszprémi judokák immár hagyományosan a szlovéniai Lendván vettek részt meghívásos versenyen. A versenyzőket Takács Attila edző kísérte el. A 9 fős csapat derekasan helytállt az erős mezőnyben.

Az első aranyérmet Takács Boglárka szerezte, testvérének, Regőnek most nem sikerült mérkőzést nyernie. Csuta Krisztián imponáló teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt, a döntő kemény, látványos küzdelmet hozott, de Krisztián ezt a feladatot is megoldotta. Ugyanebben a súlycsoportban Répási Áron is remekül szerepelt, egyetlen vereségét Krisztián döntőbeli ellenfelétől szenvedte el, majd a vigaszágon a 3. helyig menetelt.

Kékesi Szabolcs népes (16 fős) mezőnyben ért el szép eredményt, a kezdeti lendületet egy vereség törte meg, majd a vigaszágon három meccset nyerve jutott el dobogó 3. fokáig.
(érdekesség, hogy ebben a súlycsoportban mind a három magyar induló a dobogón végzett).  Hajdú Balázsnak ezúttal nem sikerült túllépnie első ellenfelén, nagy iramú mérkőzésen kis különbséggel kapott ki.

Ender Tamás éppen lemaradt a dobogóról, két-pillanatnyi figyelmetlenségnek köszönhető - veresége mellett egy látványos ippon győzelmet aratott. Kékesi Péter és John Dávid egy súlycsoportban indultak, de amíg Péternek nem sikerült tovább lépnie az első körből, Dávid a vigaszágon nagyot harcolva küzdött fel magát a dobogóra, harmadik lett.

Dutch Open Espoir Eindhoven, Hollandia

Eindhovenben a"MATSURS DUTCH OPEN ESPIOR" nemzetközi meghívásos versenyen szerepeltek a Veszprém Judo SE versenyzői. Ezen a hétvégén Horváth Dorottya, Horváth László Levente és Windischmann Bence mellett Dóczy Kálmán (Koroncó), Boros Bence (Nagyatádi JSE) és Rudinszky Ádám (EGER) is a veszprémi klubot erősítették.

Remek és gyönyörű helyszín, 12 tatami, és telt ház az Arénában, ahol a versenyről szóló tájékoztató nyomtatvány alapján 9 ország 1642 versenyzője nevezett a kétnapos versenyre és külön kiemelték a következő országokat, Amerikai Egyesültállamok, Anglia, Lengyelország, Dél-Afrika, Indonézia és nem utolsó sorban Magyarország.

Dorottya 35 indulóból 4 győzelemmel és egy verességgel a harmadik, Levente 41 indulóból 5 győzelemmel és 1 vereséggel a harmadik, Ádám 14 indulóból 2 győzelemmel és egy verességgel a harmadik helyen végezet.

Sajnos Bencének, Kálmánnak, és Boros Bencének ez a verseny nem sikerült mind hármukat lábfogás miatt léptették le (szabálytalan technika).

- Két magyarországi csapat, a zirci Vincze Judo Klub és a Veszprém Judo SE nevezett a versenyre és természetesen a zirci fiatalok is remekül küzdöttek, Szilai Martin a második helyen végzett. A veszprémi judósok még egy napig Eindhovenben tartózkodtak, ahol részt vettek a versenyt követő edzőtáborba, és nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tértek haza - mondta Horváth László a klub elnöke.

Külön köszönet Vincze Lajos edzőnek, aki a mi versenyzőinket is hasznos tanácsokkal segítette a nap folyamán.