Kupára hangolva

Döcögős kezdés után igazolta a papírformát az 1. FCV futsal csapata, és hat góllal győzte le a Tolna-Mözst.

A futsal NBII Nyugati Csoportjában a bajnoki tabella második helyén álló 1. FCV fogadta a 10. helyezett Tolna-Mözst. Sok hibával, eladott labdákkal kezdett a veszprémi csapat, aminek egy vendég gól lett az eredménye. Az első játékrész felétől kezdett magára találni az FCV, Finta Péter két gyors góllal fordított. A félidő hátralevő részében főként támadásban akadozott a veszprémi gépezet, de így is a mieink irányították a játékot.

A fordulást követően megváltozott a játék képe. A kezdeti bizonytalanságot felváltotta a gólerős támadójáték, és egyetlen percig sem forgott veszélyben a hazai győzelem. Finta Péter a második játékrészben is két gólt szerzett, amivel csapata góljainak felét vállalta, de kettőt rúgott Szabadfi Péter is, valamint Hazuga Soma és Bényi Kálmán is feliratkozott a góllövőlistára. A veszprémi gólzáporra egyetlen vendég válasz érkezett, így végül hat góllal, 8-2-re győzött az FCV, és készülhet a szerdai, nagykátai kupavisszavágóra.

 

1. Futsal Club veszprém - Tolna-Mözs FSE 8:2 (2:1)

Veszprém: Kasza - Bényi, Weisz, Tar, Szabadfi, csere: Jakab, Pálfi, Hazuga, Korcsmár, Finta, Vas, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Tolna: Szőcs - Kneller, Sós, Simon, Felkert, csere: Kovács R., Csikós, Merkl, Tiuca
Vezetőedző: Herczig Gábor

Gólszerzők: Finta a 11., a 13., a 24., és a 35., Hazuga a 23., Szabadfi a 31. és a 33., Bényi a 31. percben, illetve Simon a 6. és a 37. percben.