Veszprémi díjazott a kártyaprogramon

A reménység kategóriában Pásztor Bence, a felnőtteknél Kis Gergő, a paralimpikonok közül Tóth Tamás nyerte el a K&H Csoport idei támogatását.

Olvasóink szavazatainak is köszönhetően nyerte el a VEDAC ifjúsági világbajnok kalapácsvetője a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram reménység kategóriájának díját.

- Óriási meglepetésként ért, hogy lehetőséget kapok a K&H Bank-tól egy ilyen támogatásra. Amikor megtudtam, hogy a jelöltek között vagyok, nagyon örültem neki, annak pedig különösen, hogy én nyertem meg a szavazást. Hatalmas segítséget jelent nekem ez a támogatás, ami lehetővé teszi, hogy zavartalanul készüljek a versenyekre. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott a szavazatával, az eredményeimmel igyekszem meghálálni a bizalmat! Idén töltöm a második évemet az ifjúsági korosztályban, célom, hogy újra világcsúcsot dobjak, de a fő versenyem a junior világbajnokság lesz, ahol dobogóra szeretnék állni. Hosszú távon az olimpia a célom, a felnőtt korosztályban is a legjobb szeretnék lenni – mondta Pásztor Bence, aki személyesen nem tudta átvenni a díjat, mivel Portugáliában edzőtáborozott az idei megmérettetésekre készülve. A díjat Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója vette át, majd röviden értékelte a programot és Bence teljesítményét:

- Példaértékű ez a kezdeményezés a K&H Bank részéről, hihetetlenül nagy értéket jelent egy fiatal, tehetséges sportoló ekkora mértékű támogatása. Pásztor Bence idei teljesítménye önmagáért beszél: megnyerte az ifjúsági világbajnokságot és az EYOF-ot, valamint kétszer döntötte meg a korosztályos világcsúcsot. Bence az eredményei és az anyagi helyzete alapján is megérdemelte ezt a támogatást, hiszen édesanyja egyedül neveli. Edzőjével, Zentai Tiborral céltudatos, kiváló munkát végeznek, és már a jelenlegi eredményei is imponálóak. Bence fizikális és mentális képességei alapján meggyőződésem, hogy felnőtt versenyzőként is eljuthat a csúcsra, akár az olimpiai bajnoki címig is.

A K&H Csoport immár kilencedik alkalommal adta át egyösszegű 1-1 millió forintos támogatását három kiváló sportolónak. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram történetében először teljes mértékben a sportszerető nagyközönség választotta a díjazottakat. Az [origo] internetes hírportállal közösen szervezett közönségszavazás során a kilenc jelöltre több mint 200 ezer szavazat érkezett.

A K&H Csoport a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram keretében immár kilencedik alakommal adja át egyösszegű támogatását három kiváló sportolónak.

„A K&H Csoport 11 éve támogatja a magyar olimpiai mozgalmat, és hat éve a magyar paralimpiai mozgalmat. A K&H-nál hiszünk az elhivatottságban, az eltökéltségben és a kiválóságban, amit ezek a fiatal sportolók munkájukkal és kiemelkedő eredményeikkel példáznak. Támogatásunkkal elismerésünket kívánjuk kifejezni emberfeletti erőfeszítésük, kimagasló teljesítményük előtt. A K&H életében, kollégáink mindennapi munkájában ugyanezek az értékek a meghatározóak. – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. Mi is nap mint nap elhivatottan végezzük munkánkat annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatásokat tudjuk nyújtani ügyfeleinknek, ezzel elősegítve okos pénzügyi döntéseik meghozatalát.” – tette hozzá.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram hat éves történetében most először teljes mértékben a nagyközönség választotta a díjazottakat. Az [origo] internetes hírportál sport rovatában tartott három hetes közönségszavazás során több mint 200 ezer szavazat érkezett a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság által állított kilenc jelöltre.

„A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram díjazottjai 2012 januárjában a közönségszavazás eredményei alapján: az olimpikon „reménység” kategóriában Pásztor Bence kalapácsvető, az olimpikon „felnőtt” kategóriában Kis Gergő úszó, a paralimpikon kategóriában pedig Tóth Tamás paraúszó. A díjazott sportolók mindegyike 1-1 millió forintos támogatást kap a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékokra való felkészülésének elősegítésére.” – mondta Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divíziójáért felelős vezérigazgató-helyettese.„Az elmúlt évek során 28 sportolót támogattunk, összesen 27 millió forinttal.” - tette hozzá.

„A K&H már több mint egy évtizede a magyar élsport elkötelezett támogatója, a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram pedig immár hatodik éve működik töretlen népszerűséggel. Öröm számunkra, hogy napjaink gyorsan változó világában vannak még olyan cégek, amelyek hosszú távon leteszik voksukat egy-egy jó ügy mellett. Ennek a hosszú távú elkötelezettségnek, a megbízható partnerségnek tudható be, hogy mára a K&H neve egybeforrt a hazai olimpiai mozgalommal” – mondta Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramnak már 2006-os indulása óta részesei lehetnek a parasportolók is. A paralimpikonok – az olimpikonokhoz hasonlóan – emberfeletti erővel küzdenek nap mint nap a kimagasló eredmények eléréséért, ennek ellenére jóval kevesebb figyelmet kapnak. Bízunk benne, hogy a közelgő londoni paralimpiai játékokon a magyar parasportolók bebizonyíthatják, hogy méltók erre a támogatásra” – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Háttérinformáció

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 2006-ban indult útjára. A program lényege, hogy a pénzintézet K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyák birtokosainak vásárlása után, 1 000 forintonként 1 forintot különít el saját eredményeiből a sportolók támogatására. A sportolók jelölti listájára a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság tesz javaslatot, amely alapján az előző fordulókban neves szakmai zsűri választotta ki a két díjazott olimpikont és egy paralimpikont. A zsűrizés során döntő szempont volt a jelöltek elért sporteredménye, sportolói és emberi magatartása, valamint várható eredményessége.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram idei jelöltjei:

A Magyar Olimpiai Bizottság jelöltjei

„Reménység” kategória
- Iliász Nikolász vívó
- Makra Noémi tornász
- Pásztor Bence kalapácsvető

„Felnőtt” kategória
- Kis Gergő úszó
- Kozák Danuta kajakos
- Lőrincz Tamás birkózó

A Magyar Paralimpiai Bizottság jelöltjei
- Osváth Richárd kerekesszékes vívó
- Tóth Tamás úszó
- Zámbó Dia úszó