21 érem Dunaújvárosból

Szombaton került megrendezésre a Gurics Kupa szabadfogású birkózóverseny Dunaújvárosban. A hat korosztály számára kiírt versennyel megkezdődött a CENTRUM SE birkózóinál is a bajnoki évad.

A verseny megnyitóján Mátyás Gábor, a Dunaferr SE szakmai igazgatója méltatta a verseny névadóját, Gurics Györgyöt. Elmondta, hogy a Dunaújvárosi csapat egykori mesteredzője olimpiai bronzérmesként és világbajnok birkózóként örökre bevéste nevét a birkózósport nagykönyvébe.

A veszprémi különítmény betegség miatt csak 16 fővel tudott benevezni a Gurics Kupára, de nem panaszkodhatott a Janku Ferenc – Túri Péter edzőpáros, hiszen remekül sikerült csapatuk számára az évadnyitó verseny! Tíz arany, három ezüst és három bronzérmet szerzett a CENTRUM SE birkózószakosztálya, amellyel az összesítettben is az élen végeztek. A főmérkőzéseket követően gálameccseket vívott öt veszprémi versenyző, amelyeken egy első, két második és két harmadik helyezést szereztek.

A mérkőzéseken nyújtott teljesítményen, és az eredményeken is látszik, hogy az idei alapozásunk nagyon jól sikerült! A srácok állóképessége és ereje sokat javult, bízunk benne, hogy a formába hozási időszak alatti technikai edzésekkel feltehetjük az „i”-re a pontot, és sikeresen vesszük az OB futamokat is, elmenetelve egészen a döntőig! – mondta el Túri Péter.

Az egyéni eredmények:

Aranyérem:
Varga Márton
Nagy Gergő
Ihász Dávid
Minyó Bence
Krebsz Martin
Shvarcinger Zsolt
Biró Barna
Horváth Benjamin
Krebsz Botond
Krebsz Kolos
Ezüstérem:
Zalavári Bálint
Balta Milán
Hungler Félix
Bronzérem:
Soós Gergely
Szabó Áron
Jákói Márk

A nézők számára is élvezetes verseny jó hangulatú, parázs küzdelmekkel teli volt. A rutinos versenyzők eredménye mellett nagy örömmel nyugtáztuk, hogy Varga Márton, Soós Gergely és Zalavári Bálint újoncként remekül helytállt, és érmet szerezett! – zárta szavait az edző.

Bajnok szeretnél lenni Te is?

A Centrum SE Birkózó Szakosztálya nyílt edzéseket tart minden hétfőn és szerdán 16.30-tól a Közgazdasági szakközépiskola tornatermében! (8200 Veszprém, Csap u. 9.)

A szakképzett edzők nagy szeretettel várnak minden fiút és lányt, akik részt kívánnak venni a bajnoki érmek gyűjtésében!
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook