Gönczöl Máté csúcsközelben

A VEDAC fiatal gátfutó tehetsége, a18 éves Gönczöl Máté kiváló eredményt ért el a junior 60 m-es gátfutásban (gátmagasság 99 cm) az Iharos pályán, a Honvéd futófolyosóján megrendezett fedett pályás atlétikai versenyen.

Eredménye 7.88 mp, csak két század másodperccel maradt el az országos junior csúcstól, és megelőzte az ifjúsági csúcsot javító zalaegerszegi Szűcs Valdót. Az elmúlt évben a veszprémi atléta fedett pályás egyéni eredménye 8,26 volt.


Fotó: Mérei László

A versenyző edzője, Kungl József a következőket mondta a verseny után:

- Anyagi problémák miatt elmaradtak az idei fedett pályás bajnokságok, így nem készültünk kiemelten a fedett pályás versenyekre, inkább a szabadtéri szezonra szeretnénk kihegyezni a formát. Máténak fontos feladata lesz a junior Európa-bajnokság Barcelonában. Sajnos az itthoni edzéslehetőségek sem tökéletesek, a VEDAC futófolyosójának rekortán borításán hatalmas lyukak tátonganak, és senki sem törődik a pálya és a létesítmény állapotával. Több alkalommal is 15 fokban kellett edzenünk, ami eléggé sérülésveszélyes ebben a versenyszámban. December óta csak négy zavartalan technikai edzést tudtunk tartani, és tanítványomat a négy válogatott felmérést követően egy szalaghúzódás is akadályozta. Mindezek fényében nagyon örülünk ennek az elért eredménynek, és bízunk a sikeres és sérülésmentes szabadtéri folytatásban.

Gönczöl Máté szombaton Pozsonyban áll rajthoz, és újra megkísérli megdönteni a fedett pályás junior csúcsot 60 méter gáton.