Kovács győzelme Spanyolországban

A Spanyolországban edzőtáborozó Kovács Tamás Torreviejában győzött nemzetközi félmaratoni futóversenyen 1:05:56 perces eredménnyel. Szemán János tanítványa, aki eséllyel pályázik a londoni olimpiai szereplésre, egyre jobb erőállapotban várja a a tavaszi idényt. A VEDAC atlétája a versenyt telefonon így értékelte:

- A verseny két körös volt. Az első körben elég nagy élboly volt az elején. Ez kb. 3 km-re 6-7 fősre olvadt. Itt volt egy robbantás, amit én túl erősnek és korainak éreztem, ezért nem mentem bele, inkább futottam a saját iramomat tovább. Öten mentek el ebből, az előnyük kb. 100m-re nőtt, de 6 km után elég hamar szétesett a csapat. Az egyikük kiállt (ő idén Almeriában 5. lett előttem), a másik nem sokkal utána megállt (azt hiszem nyerte idén Orihuelát), de ő aztán visszaállt, és 2. lett. Egy másik srácot 7 után értem utol (ő 3. volt Almeriában). Be akartam állni mögé, de annyira lelassult már, hogy mentem egyből tovább. Nem is ért célba. Az utolsó srácot 9 után értem utol, és onnan egyedül futottam végig. Jól ment gond és holtpont nélkül.


Fotó: archív

- A pálya tetszett. Nem volt teljesen sík, inkább kicsit hullámos, de nagy emelkedő sem volt benne. Elég sok néző volt végig, nem nagyon volt "üres járat", bíztatták az embert. Az idő meleg volt, teljesen nyárias, 22-23 fok, de aránylag sok volt a pályán az árnyék, így nem főtt meg a fejem. Szél viszont nem fújt, ami nem túl gyakori. Örülök, hogy a 190km-es terhelés ellenére is (vagy épp ezért?) jól ment a verseny, és sikerült kihasználni, hogy a többieknek nem életük versenye volt. Most versenyeztem először pulzusmérő órával, kíváncsiságból. 180-as volt szinte végig a pulzusom. "

Szemán Jánios edző: - Tamás egyre jobb erőben van, nagyon bízok benne, hogy tavasszal mind a maratoni, mind pedig a félmaratoni távon jó eredményt fog elérni. Március 17-én utazik haza, utána majd itthon készül egy ideig." 

Eredemények

1. Kovács Tamás HUN 1:05:58
2. Dahhaoui Abdelaziz MAR 1:07:16
3. ZitaneOauziz MAR 1:07:49