Bravúros siker az Üllői úton

A helyzeteit remekül kihasználó Veszprém FC kétgólos győzelmet aratott a Ferencváros második együttese ellen az NB2 Nyugati csoportjában.

A 3. percben Nikolin jobboldali sarokrúgását Hevesi-Tóth 10 méterről fejelte a jobb alsó sarokba (0-1).
Az első félidőben helyzetek nélküli mezőnyjáték folyt, azonban piros-kék mezőnyfölénnyel. Különösen az volt figyelemre méltó, hogy Nikolint képtelenek voltak tartani a hazai védők. A szünetet követően aztán ismét álomszerűen kezdtünk. Szintén három perc telt el csupán, s máris megdupláztuk az előnyünket. A 48. percben Predrag szerzett vissza egy labdát az ellenfél 16-osán belül, a centerezését pedig Császár lőtte 11 méterről a hálóba (0-2).

Ismét három perc elteltével nagyszerű támadást vezettünk, Lang a jobb oldalról adott tökéletesen középre, Bali csak lekezelni tudta a félmagasan belőtt labdát, amelyre Thiago érkezett és a lövését a kapus csak a hálóba tudta paskolni (0-3). A 69 percben egy közeli lövés kipattant Tarczyról, amelyre rávetődött, de a kezei közül Varga a kapuba sodorta (1-3).

A mérkőzés vége emlékezetes marad a közel 300 néző számára, ugyanis a találkozó lefújása előtt öt perccel először Lipcsei Pétert, majd a hazaiak pályaedzőjét, Milanovicsot küldte a lelátóra a játékvezető. Mindennek oka egy kakaskodás volt Batik és Bali között, melynek köszönhetően mindkét játékos mehetett zuhanyozni. Mindeközben Vágó Attilát is megfegyelmezte a spori, s így neki is el kellett hagynia a kispadot. A hátralévő időben már nem változott az immár megszokott eredmény, maradt az 1-3-as vendégsiker.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: A mérkőzés első játékrészében és a második félidő 20. percéig rendkívül fegyelmezetten játszottunk, ennek eredményeként három góllal is elhúztunk vendéglátónktól. Végig nyugodtan futballoztak játékosaim és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

FTC II. - Veszprém FC 1-3 (0-2)

FTC II: Hermány - Maróti (Nyilasi, 60.), Fülöp, Vattai, Holman - Vass, Peszmeg (Varga B., 46.) - Morales, Batik, Birtalan (Papp M., 67.) – Gárdos. Edző: Lipcsei Péter.

Veszprém FC: Tarczy - Garai (Ihász, 80.), Császár, Lang, Bosnjak - Nikolin, Hevesi-Tóth, Molnár Z., Thiago (Leitold, 85.) - Bali, Eggmann (Pálfi, 74.). Edző: Vágó Attila.

Gólszerzők: Varga B. 69. percben, illetve Hevesi-Tóth 3., Császár 48., Thiago 51. percben.

Sárga lapok: Vass, Gárdos, illetve Lang, Hevesi-Tóth, Molnár Z.

Kiállítva: Batik, ill. Bali a 87. percben.