Sikeres Dan vizsgát tettek

Az elmút hétvégén (márc. 10-11.) Budapesten rendezték meg az idei Mester vizsgákat, mely az eddigi legnagyobb létszámmal – több, mint 70 fő részvételével – zajlott.

A megmérettetésen formagyakolatokkal, elméleti tudásukkal, speciál- és erőtörés technikákkal, erősítéssel és a tradicionális küzdelem bemutatásával kellett bizonyítaniuk a vizsgázóknak felkészültséget. A vizsga keménységét igazolja, hogy az erőtörésnél – csőtörés miatt – sokaknak vizes tégla jutott, így még a legkeményebbek között is akadt olyan, aki csak komoly sérülések árán-, vagy egyáltalán nem tudta eltörni azt.

Megyénk klubjaiból tizenegyen léptek előre a Taekwon-dos ranglétrán. A herendi egyesület edzője, Pátkai Miklós kiváló szerepléssel megszerezte az ötödik dan övfokozatot, melyet az országban csupán néhányan tudhatnak magukénak. Tanítványai, Birtalan-Balázs Bea és Bányai Márk jól felkészült munkájukkal kiérdemelték az első dan-t.

A Pétfürdő klubból Enyinginé Andrea vizsgázott második danra – Harmath Mester külön kiemelte önvédelme magas színvonalát. Edzőtársa, Tippán Norbert szintén magabiztos szerepléssel szerezte meg az első mesteri fokozatot. Felkészítőjük Enyingi László.


Felső sor balról jobbra: Enyingi László edző, Tippán Norbert, Gipp Róbert, Pátkai Miklós, Kerekes Balázs, Mészáros Iván, Hogya György, Sebestyén Pál edző.
Alső sor balról jobbra: Bányai Márk, Enyinginé Andrea, Tőkés Renáta, Opra Szabó Zsuzsa, Birtalan-Balázs Bea

A veszprémiek hat vizsgázóval képviselték klubjukat; Kerekes Balázs és Gipp Róbert harmadik dan övfokozatra léptek elő, míg Tőkés Renáta, Opra Szabó Zsuzsa, Hogya György és Mészáros Iván kiváló szerepléssel a második mesteri szintet érték el. Tradicionális küzdelmük külön elismerést kapott. Felkészítőik Somlai János és Sebestyén Pál.

Az idei próbatételen – hazánkban első alkalommal – két mester vizsgázhatott hatodik danra; ez Harmath László Alapító Nagymester nyolcadik dan övfokozata után a következő legmagasabb szint. Fülpesi Tibor, a Tápió-Monor edzője, valamint a magyar ITF taekwon-do válogatott csapatkapitánya, és Máté Zoltán, a Hódmezővásárhelyi TKD Klub edzője életútjukkal, és a sportágban hazai- és nemzetközi szinten elért munkájukkal érdemelték ki a lehetőséget a részvételre, melyet sikeresen teljesítettek. Mindenkinek szívből gratulálunk!

A vizsgázók most pihenhetnek, azonban a következő hónapban, Szlovénia fog otthont adni az idei kontinensviadalnak, melyre már gőzerővel készülnek válogatott sportolóink.