Igazságosnak mondható döntetlen

A születésnapos Leitold Tamás góljával döntetlent ért el a Veszprém FC a dobogós Kozármisleny gárdája ellen.

Ideális időben és az új eredményjelző avatásával indult a Kozármisleny elleni mérkőzés. A hazaiak a mérkőzés elején támadólag léptek fel, a saját térfelükön közepén letámadták a vendégeket. Az első veszélyesebb helyzet a 7. percben adódott, Nikolin élesen belőtt szögletét a védőknek sikerült tisztázniuk. A Kozármisleny azonban a 12. percben megszerezte a vezetést, miután Tóth Zoltán jobb oldalról elvégzett szögletét Fellai élesen fejelte Tarczy kapujába (0:1). A középkezdést követően Molnár Zoltán remek átadásával Pierre Eggmann tört kapura, de a nagyszerű ütemben 16-osig kimozduló Sólyom szögletre mentett a csatár elől. A bakonyiak derekasan küzdöttek, azonban nem nagyon sikerült a vendégek kapuja elé kerülniük, egy Finta fejest és egy blokkolt Császár lövést jegyezhettünk fel a félidő végéig. A vendégek szélsője Rácz Ferenc többször is megforgatta a veszprémi védőket, de az utolsó pillanatban rendre sikerült menteni.

A szünetet követően aztán változott a helyzet, egyre másra vezette támadásokat a VFC, s a 64. percben egy védők által kicsúsztatott labdát a születésnapját ünneplő Leitold egy pattanás után kapásból lőtt a vendégek hálójába (1:1). A 79. percben egy kozármislenyi védő által rosszul megcsúsztatott labdára Thiago csapott le, de tiszta helyzetben a 16-os vonaláról csúnyán fölé lőtt. A 81. percben Balaskó utolsó emberként elcsúszott, elveszítette a labdát Cvetkó pedig Sólyomra vezette, de nagy szerencsénkre kihagyta a kihagyhatatlant. A 81. percben Balaskó utolsó emberként elcsúszott, s így az elveszített labdával Czvetkó törhetett egyedül kapura, de nem sikerült kihasználni a 100%-os zicceert. A 83. percben Asztalos két szép csel után középre lőtte a labdát, Karacs közelről belepöckölt, de elakadt Tarczyban a labda. A 90. percben Leitold hosszú bedobása után a hosszú oldalon Császár szorongatott helyzetből kapu fölé lőtt. A veszprémiek büntetőt reklamáltak, de a játékvezető nem fújt a sípjába.

A mérkőzés után tartott sajtótájékoztatón bemutatkozott Horváth Győző, a Veszprém FC új klubigazgatója. Horváth Győző korábban a Videoton Baráti Kör elnöke volt, majd egy évig a Tatabánya ügyvezető igazgatói posztját töltötte be. A Garai Péter és Cseresznyés Péter által felkért klubigazgató legfontosabb feladatainak tartja a hatékony marketing és kommunikáció megteremtését, a veszprémi labdarúgás iránti érdeklődés felkeltését, valamint a közönséggel való aktívabb kapcsolattartást. Horváth Győző tájékoztatójában elmondta, hogy a Veszprém FC honlapja a közeljövőben megújul, valamint a csapat hivatalos facebook profilja is több alkalmazással bővül. A fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a Városi Stadion tulajdonosi viszonyai miatt nagyon nehéz elindulni ebben a témában, de a következő hetekben a városvezetőkkel és a Stadion működtetőjével is szeretnének egyeztetni a további fejlesztések érdekében.


Horváth Győző (forrás: sportandmedia.com)

mérkőzéstükör

Márton Gábor: Nem szeretem a döntetleneket, mert ez azt jelzi, hogy rosszul támadunk vagy rosszul védekezünk, s nem tudunk az ellenfelünk fölé nőni. A mérkőzés alapján kijelenthető, hogy minket jobban zavart a pálya talaja, mint ellenfelünket. Az eredmény első nekifutásra reálisnak mondható, de mindkét csapat megnyerhette volna az összecsapást. Nagyon fiatal az együttesünk, és sajnos most tele vagyunk sérültekkel és betegekkel is. Én csak győzni szeretek, ezt a játékosaimtól is megkövetelem. Gratulálok a Veszprémnek, megyünk tovább!

Vágó Attila: A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy a Kozármisleny nem véletlenül foglal el dobogós pozíciót. Jó játékosokkal és edzővel rendelkezik ellenfelünk, s igaz, hogy nagyon sok fiatal játékosuk van, de Gyánó és Sólyom is sok NB1-es tapasztalattal bír, valamint jól igazoltak az elmúlt időszakban. Nálunk a tavalyi alapcsapatból Varga Tamás, Hegedűs, Lang Ádám, Bosnjak és Alex is hiányzott a mai mérkőzésen. Ők meghatározói játékosai voltak/vannak a csapatnak, így ezért is tartottunk az összecsapástól. Igaz, hogy korán kaptuk a gólt, de utána úgy éreztem, hogy a Kozármisleny megelégszik ennyivel, s győzni tud ezzel a találattal, s szóltam is a játékosoknak, hogy meg lehet fogni a Mislenyt, vissza lehet hozni a mérkőzést. Mindhárom eredmény születhetett volna ma, de a végén egy kis hiányérzetem is maradt, hiszen Thiago és Czvetkó is eldönthette volna az összecsapást a javunkra. Összességében nagyon örülök az egy pontnak, nagyon jó eredmény ez számunkra egy jó ellenféllel szemben. Gratulálok a Kozármislenynek, s kívánom nekik, hogy a dobogón végezzenek. Mi is nagyot léptünk előre, hiszen az előző bajnokságban éppen, hogy bennmaradtunk, de az idei szezonban egy jó középcsapattá értünk.

VESZPRÉM FC - KOZÁRMISLENY SE 1:1 (0:1)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Gyarmati II T. (Horváth Z., Szeles)

Veszprém: Tarczy - Garai, Császár, Hevesi-Tóth, Leitold - Nikolin (Szöllőskei, 78.), Ihász, Molnár Z., Thiago - Eggmann (Czvetkó, 75.), Finta (Burcsik, 60.). Vezetőedző: Vágó Attila

Kozármisleny: Sólyom - Fodor F., Fellai, Balaskó Cs., Tóth Z. - Vég (Koller K., 55.), Kovács T., Kiss M. (Karacs, 28.) - Wittrédi, Rácz F. - Gyánó (Asztalos, 67.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Leitold a 64. percben, illetve Fellai a 12. percben.

Sárga lapok: Szöllőskei, illetve Wittrédi, Vég, Sólyom.

 galeria_202

Képgaléria