Tízes Honvéd győzelem

Folyamatosan növelte az előnyét a Budapest Honvéd, a VESC kosárlabdacsapata csak a harmadik negyedet tudta megnyerni. Ezzel a vereséggel, valamint a Pécs nagykanizsai győzelmével minimálisra csökkentek a bakonyiak esélyei a legjobb négy közé kerülésre.

A veszprémiek kezdték jobban a mérkőzést, a hazaiak támadójátékát eladott labdák jellemezték. Ezt kihasználva a bakonyiak Faragó és Nagy Róbert ponterős játéka révén a negyed közepére hétpontos előnyt dolgoztak ki (4:11). A Honvéd ezt követően irányítót cserélt, a pályára lépő Benyó beállása javított a hazaiak játékán, így a hatodik perc végére 10:13 állt az eredményjelzőn. Tursics büntetőivel, majd Kwame triplájával két perccel a negyed befejezése előtt először vezetett a mérkőzésen a fővárosi együttes (16:15). A játékrész hajrájában lendületbe jött a Honvéd, Lőrincz kosaraival hatpontosra növelték a különbséget (25:19).

A második negyedben láthatóan továbbra sem ízlett a harapós mentalitás a bakonyiaknak. Stefán remek kosaraival, majd Taga hárompontosával a 13. percre közel tíz pontra hízott a fővárosiak előnye (32:24). Ezt követően kétperces gólcsend következett, mindkét oldalon pontatlan dobások jellemezték a játékot, a bakonyiak rendre hadilábon álltak a távoli kísérletekkel. Kwame törte meg a csendet, öt pontjával először nőtt tíz fölé a távolság a két gárda között, így Szájer Józsefnek időt is kellett kérnie (17. perc: 37:26). Az utolsó percekben Fekete hármasának is köszönhetően faragott hátrányából a VESC, így nyolc pontos Honvéd vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok (42:34).

A hosszú pihenőt követően sajnos nem változott a játék képe, a veszprémiek támadásai görcsösek voltak, a dobások kevés százalékkal találtak célba. A budapesti együttes Kwame és Földi triplájával ismét megnyugtatóvá tette a különbséget (48:36). Ezt követően felváltva estek a kosarak, mindkét oldalon sikeresen értékesítették a játékosok a megítélt büntetőket, majd egy újabb Földi hármas következett, így a Honvéd előnye tovább nőtt (25. perc: 57:43). A veszprémiek időkérése után Nagy Róbert kosaraival faragtak hátrányukból az egyetemisták, sőt az utolsó percre Faragó szép egyéni akciója után már csak hét pont volt a különbség (62:55).

A záró negyedben állva maradt a bakonyi team, Bohanek és Kwame büntetőivel ismét ellépni látszott a Honvéd (32. perc: 66:55). Ráadásul a játékvezetők Szájer József ellen technikai hibát ítéltek, ezt a hazaiak remekül kihasználták, Bohanek és Lőrincz is eredményes volt, így a negyed közepére eldőlni látszott az összecsapás (71:57). Sajnos mindent elárul a veszprémiek dobóteljesítményéről az az adat, miszerint a vendégek a 36. percben szerezték első akcióból szerzett kosarukat ebben a játékrészben. A hajrában a Honvéd biztosan őrizte előnyét, így a Kanizsa után a Veszprémet is sikerült legyőznie hazai pályán.

Az utolsó forduló előtt a VESC a negyedik helyen áll a tabellán. A harmadik helyezett Sopronnak és az ötödik Pécsnek is hét veresége van, mint a bakonyiaknak. Az utolsó körben a Sopron a Budapest Honvédot fogadja, míg a Pécs az utolsó előtti Treff-et, így a veszprémieknek győzni kell a második helyezett Bonyhád otthonában a négy közé kerülésért.

Budapesti Honvéd - VESC 80:70 (25:19, 17:15, 20:21, 18:15)

Honvéd: Kwame 25/6, Bohanek 15, Földi 8/6, Tursics 8/3, Lőrincz 9. Csere: Taga 3/3, Benyó 1, Stefán 6, Szelecki 5. Edző: Mészáros István

VESC: Faragó 22, Nagy R. 15/6, Kováts 6/3, Mérész 5/3, Fekete 10/3. Csere: Czakó 3, Horváth R. 8, Kiskós 1. Edző: Szájer József.

Statisztika:
Dobás összesen: 49%, ill. 39%.
Közeli: 58%, ill. 52%.
Középtávoli: 46%, ill. 50%.
Távoli: 38%, ill. 20%.
Büntető: 79%, ill. 63%

Lepattanók:
védő: 31, ill. 16.
támadó: 6, ill. 6.

Szerzett labda: 10, ill. 19.
Eladott labda: 23, ill. 12.

 

Hozzászólások

Tisztelettel köszöntök, minden fórum látogatót! A kialakult helyzet miatt, szívesen találkozom a szurkolókkal, egy beszélgetésre, ahol mindenki elmondhatja a maga véleményét. Akit érdekel, szerdán este, 18 - órakor várom a szurkolókat a Vetési gimnáziumban. Tisztelettel: Szájer József.
Szájer József2012. március 26. 11:45
Molnár Úr távozásának okairól azért a szakosztályvezető urat is meg lehetne kérdezni... Jól tette, hogy koccintgatott, én is koccintgattam volna a helyébe. Hajrá VESC: miért, a ZTE idei teljesítménye méltó a csapathoz? Ez nem így működik.
22012. március 26. 09:44
Molnár Istvánnal ment??!! 8 év alatt illett volna legalább egyszer bajnokságot nyerni, kedves \"Hajrá Vesc\", amit ő csinált nem volt nagy teljesítmény, főleg olyan állománnyal, ami akkor volt. Idén a többi csapat is sokat erősödött. A pályán a játékosoknak is oda kell tenni magukat, ami sajnos nem mindig történik meg. De nem is profi játékosok. Arról nem beszélve, hogy az előző szezon végén meghatározó játékosok hagyták el a csapatot. Jelenleg nem minden posztra van megfelelő ember. Azt se felejtsük el, hogy az új edző alapozás nélküli, ráadásul nem összeszokott csapatot kapott két héttel a bajnokság indulása előtt, amikor Molnár már Törökbálinton koccingatott az új szerződésére...
veszprémi lány2012. március 25. 21:04
Jó, úgyse lehet meggyőzni arról , hogy így szerepel idegenben a Vesc az nem méltó ehhez a csapathoz.
Hajrá Vesc2012. március 25. 18:49
Hát most mondtad ki a lényeget. Ha semmi tétje nincsen, akkor minek kell összevásárolgatni ide ennyi játékost? Állítom a Honvédba még buszbérletet se fizetnek azoknak a srácoknak...vagy mondjuk a TF-ben sem. A játékoskeret szerintem se gyengült, maximum változott az összetétele. Ez a \"kerüljünk a 4be\" duma csak egy pár személynek fontos tényező, az anyagi vonzat miatt...és aki ezt olvassa, mert biztosan olvassa, tudja jól, miről beszélek.
McMurphy2012. március 25. 18:42
Semmi tétje nincs , hiszen semmi pénz nincsen de nem hiszem egy peac vagy esetleg a honvéd jobb játékerőt képviselne. A csapat játékoskerete nem gyengült sokat a tavalyihoz képest, így a 4be jutás bárkivel megkéne hogy legyen.
Hajrá Vesc2012. március 25. 13:06
Tudod, hogy Molnár István fokozatosan építette fel a csapatot és ért el egyre jobb eredményt? 1 év nem egyenlő 8 évvel. Amúgy is, miért kell megint az edzőt egyből elővenni? A játékosok legalább annyira benne vannak. Különben is mit háborogsz, ez a másodosztály, semmi tétje nincsen a bajnokságnak a VESC szemszögéből.
McMurphy2012. március 25. 11:44
Azért ez az idei idegenbeli mérleg kicsit már kezd sok lenni. Molnár Istvánnal idegenben is ment a csapatnak. 7 vereség elég gyenge teljesítmény !
Hajrá Vesc2012. március 24. 16:02
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook