Győrből is elhozták a három pontot

Hevesi-Tóth Tamás második félidőben szerzett góljával aratott újabb bravúros győzelmet Veszprém FC az NB1-es játékosokkal megerősített Győr ellen. Az utolsó öt mérkőzésen aratott négy sikerrel és egy döntetlennel a bakonyiak pontszámban beérték az ebben a fordulóban vereséget szenvedő Tatabányát és Kozármislenyt.

Ha ránézünk a győriek összeállítására, láthatjuk, hogy öt olyan labdarúgó is helyet kapott a kezdő tizenegyben, akik az első csapatban is meghatározó játékosnak számítanak. Ennek ellenére a mieink úgy nyerték meg a mérkőzést, hogy gólt sem kaptunk. Több alkalommal is sikerült a széleken a győri védelem mögé kerülni, s a 69. percben egy bal oldali szögletet követően Garai lőhetett kapura, labdája kipattant, s az érkező Hevesi- Tóth 10 méterről a hálóba lőtt. Sikerünk azt jelenti, hogy bár ötödikek vagyunk a jelenlegi tabellán, de azonos pontszámmal a Kozármisleny és a Tatabánya csapataival, s csupán egyetlen pontra a második Gyirmót együttesétől. S mint tudjuk, a Tatabányától két büntetőpont kerül levonásra, tehát előbbre is lépünk, amint büntetésük jogerőre emelkedik.


Fotó: archív

A néhol erős eső ellenére tökéletes talajú pályán, egy nagyon nagy iramú, jó és élvezhető mérkőzést játszott egymással a két csapat. A hazai pályán látható sok technikai hiba Győrben egyáltalán nem volt tapasztalható, mivel a két pálya minősége összehasonlíthatatlan. Gyors és pontos passzokkal próbált mindkét csapat támadásokat vezetni, amely főként csak a Veszprém FC-nek sikerült. A győri támadásokat a középső területen Molnár és Hevesi-Tóth jól szürte meg, a széleken pedig Bosnjak, Leitold és Garai nyújtott magabiztos teljesítményt. A jobb szélen Nikolin többször is a védők mögé tudott kerülni és jutott beadásig, de labdáiról mindannyiszor lemaradtak a támadók. A két belső védő Lang és Császár is biztos pont volt, fejjel mindvégig uralták a légteret és a csúszós talajon sem sikerült zavarba hozni őket. A csatárok nagy küzdelmet vívtak a győri védőkkel. Bali jól tartotta meg a labdákat, de legtöbbször a kaputól távol sikerült ráfordulni a védőkre, így gólveszély nem alakulhatott ki. Thiago ismét megmutatta kivételes képességét, a brazil támadótól nem sikerült szabályosan labdát szereznie a hazaiaknak, minden alkalommal sikerült lecselezni a vele szemben álló védőt, védőket.
A cseréknek csak kevés idő jutott, csak Eggmannak volt értékelhető megmozdulása. Szinte mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Győri ETO II ellen, de Hevesi-Tóth, Thiago, Bosnjak, Nikolin teljesítménye kimagasló volt.

A mérkőzés összefoglalója:

Győri ETO FC II. - Veszprém FC 0:1 (0:0)

Győr: Nacsa - Takács Á., Pilibaitis, Dudás, Windecker (Vankó a 74.) - Tokody, Németh L. (Nyitrai a 46.), Paget, Nagy Á. - Varga T., Molnár T. (Nicsenko az 52.)
Vezetőedző: Sándor István

Veszprém: Tarczy - Garai, Császár, Lang, Bosnjak - Nikolin, Hevesi-Tóth, Molnár Z., Thiago (Ihász a 84.) - Bali (Finta a 86.), Leitold (Eggmann a 60.)
Vezetőedző: Vágón Attila

Gólszerző: Hevesi-Tóth a 69. percben
Sárga lapok: Takács Á., Windecker, Paget, Varga T., illetve Nikolin, Molnár Z.