Mozgalmas judo tavasz

Beindult a versenyszezon a veszprémi judokáknál, minden hétvégére jutott esemény a VEJSE sportolói számára.

A veszprémi judo club mozgalmas márciust zárt. A sok elfoglaltságból a versenyzők, gyerekek, edzők, szülők és a vezetőség is kivették a részüket. Minden hétvégén verseny vagy egyéb program volt.

Az első márciusi hétvégén Magyar Köztársaság Kupán vettek részt a 2000-s és a 2001-s születésűek, ahol Ágoston Áron első, Hergovits Luca harmadik lett, ő sajnos vállsérülést szenvedett, de már jobban van.

Ugyanezen a hétvégén a veszprémi klub meghívására és segítségével az ifjúsági válogatott edzőtáborozott Balatonfűzfőn, készültek a zágrábi Európa Kupára, amelyet egy héttel később rendeztek meg. A táborban Horváth Dorottya és Windischmann Bence képviselték az egyesületet. Horváth Dorottya az Európa Kupán kilencedik lett (37 induló), Windischmann Bence pedig az előkelő 7. helyet szerezte meg (58 induló).

A zágrábi versennyel egyidőben Tokodaltárón a kisebbeknek rendeztek viadalt, ezen a 2002–s születésűek vettek részt az egyesületből. Gazda Patrik arany, Répási Áron ezüst, Lennert Vilmos pedig bronzérmet nyert.

Március 17. napján rendezte a VEJSE az idei évi I. Észak–Dunántúli Regionális Diákolimpiát valamint az V. Domonkos László Emlékversenyt a Március 15.-i úti sportcsarnokban. Az új helyszín és a bírók vizsgáztatása kicsit nehézkessé tette a közel 300 versenyző (31 klubból) és a rendezők dolgát, de a jövőben is szeretnék itt tartani a versenyt és az idei tapasztalatokkal gazdagodva még emelni a viadal színvonalát. A veszprémi judo egyesületből 45 fő volt bevethető, többek betegség vagy kisebb-nagyobb sérülés miatt nem tudtak rajthoz állni.

A veszprémi egyesület egyre szélesebb versenyzői korosztálya már nem teszi lehetővé, hogy minden versenyre együtt menjenek a fiatalok, így többször több irányba kell szervezni, figyelni.

Így volt ez akkor is, amikor az ifjúsági korú Horváth Dorottyát meghívták Tatára edzőtáborozni a junior válogatottak közé. A táborban Dorka eddigi munkáját, eredményeit elismerve, többedmagával elindulhatott az I. Dan (fekete öv) fokozat megszerzéshez vezető úton, melynek a végén sikeres vizsgát tett. A hónap utolsó hétvégéjén pedig a junior Országos Bajnokságon már a bronzérmet is megszerezte!

Egy időben a fent említettekkel egy kis csapat indult a németországi Abensberg felé, hogy a TSV Abensberg Judo Club meghívásnak tegyenek eleget. A több olimpikont, Európa- és világbajnokot a soraiban tudó európai hírű judo club látta vendégül a tíz versenyzőből és 5 kísérőből álló küldöttséget. A városnézés után máris belevetették magukat az edzés izzadós világába a helyiekkel együtt. A nagynevű klubnál találkozhattak például Ilias Iliadis olimpiai bajnokkal is.

A vendéglátók jó kapcsolatot ápolnak Veszprém testvérvárosában, Passauban lévő Nippon-2000 Judo Clubbal, mely ezen a hétvégén rendezte nemzetközi viadalát. Így a kis csapat áttette székhelyét Passauba, ahol városnéző sétát tett.

Szombaton a verseny nyitányaként Passau polgármestere köszöntötte a Veszprémből érkezett különítményt, majd a versenyzőké lett a főszerep.

Az U17-es korosztályban Vajda Martin bronzérmet szerzett, Windischmann Bence arany érmes lett, valamint a legtechnikásabb versenyzőnek járó kupát is átvehette. John Réka derék fájdalmai miatt csak a tolmácsolásban tudott segíteni.

U11-ben Gazda Patrik nagyon szép versenyzéssel szintén arany érmet hozhatott el.
Vasárnap kerültek sorra U14-es korosztályú judokáink, ahol Fülöp Bence arany, Fehér Olivér és John Dávid ezüstérmet szereztek, Kékesi Péter, Kékesi Szabolcs az 5. és Kondics Márton a 7. helyen zárták a küzdelmeket.

Így kissé fáradtan, de sérülésmentesen, nagyon jó hangulatban indulhattunk haza Magyarországra.