6 órás világcsúcs Veszprémben!

Muhari Gábor magabiztosan döntötte meg a 6 órás futás világcsúcsát. Az új rekord 92613 méter!

Jól esik ízlelgetni, és nehéz elhinni, hogy hazai rendezésű versenyen magyar futó döntötte meg a valaha futott legjobb eredményt 6 órás futásban!

Muhari Gábor a veszprémi Viking SE - M-Training versenyzője a 8. Viking Timing 6 órás futáson Veszprémben vitte véghez azt, amit eltervezett, és több száz méterrel haladt túl az eddig Tomas Chawawko által tartott rekordon! Gábor így egy hónapon belül Bogár Jánost és Tomas Chawawkot is megfosztotta a trónjától.

A Viking SE - M-training versenyzője végig egyenletes iramot diktált, terve az volt, hogy 39 perces tíz kilométerekkel halad, amit szinte végig tartani is tudott. A negyedik óra végére már bő egy kilométer előnyt szerzett a virtuális ellenfeléhez képest, amiből végül tartani tudott annyit, hogy meglegyen az új rekord.

A veszprémi Viking Sport Egyesület által szervezett versenyen idén is tökéletes körülmények várták a versenyzőket, ami természetesen nélkülözhetetlen, egy ilyen kiváló eredmény eléréséhez.

Az új világcsúcshoz vezető magas szakmai munka ezzel új fejezetéhez ért, jelenleg a dopping vizsgálat eredményét várják a szervezők, és amint megvan, kezdődik az új WBP (World Best Performance) elfogadtatása az IAU-val (International Association of Ultrarunners).

A versenyen elért eredmény már megjelent a legnagyobb ultrafutással foglalkozó oldalakon, ezzel városunk újra az ultrafutás iránt érdeklődők fókuszába került.

Gábor következő ultratávú megmérettetése az április végi olaszországi 100 kilométeres VB lesz, ahol a magyar csapatot erősíti.

További jó hír, hogy a Gábor számára készült 3 db dedikált felső egyikét árverésre bocsátja a rendezőség! Az időtálló értékes relikviát Muhari Gábor az új világcsúcs tartójának és a rendezvény főszervezőjének aláírásával a verseny honlapján lehet megtekinteni és licitálni.

Infók: www.futohetvege.hu
 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook