Kiváló várpalotai eredmények a Taekwon-do Diákolimpiáról

Az idei Taekwon-do Országos Diákolimpiát Medgyesegyházán rendezték meg, március 31-én.

A szervező helyi Spárta TKD klub igazán kitett magáért, hiszen először rendezett ilyen rangos versenyt, ráadásul az ország többi klubjától igen távol. A versenyen 22 egyesület közel 180 versenyzője mérte össze tudását. Megyénket a várpalotai Marathon TKE Taekwon-do Szakosztálya képviselte.

A gyermek kategóriában induló Preszter Ákos és Opálka István olyan magabiztosan mutatta be formagyakorlatát, hogy ebben a versenyszámban ők vívták a döntőt is, ahol a pontozó bírók - ha megosztva is -, Ákost látták jobbnak, így övé lett az arany érem, Istié pedig az ezüst. Küzdelem versenyszámban, a 30 kg alattiak között is sikerült mindkét versenyzőnek dobogós helyezést elérni; Ákos ebben a versenyszámban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Istinek pedig bronzérem került a nyakába.

Szabó Éva sokat dolgozott, hogy csiszoltabb, pontosabb legyen a formagyakorlata. A munka meghozta gyümölcsét, ugyanis Éva a felnőtt nők között aranyérmet szerzett.


A képen (balról jobbra): Szabó Éva, Hajas Attila, Szabó Miklós, Opálka István, Preszter Ákos

Szabó Miklósnak nagyon szurkoltak klubtársai, hogy sikerüljön jó teljesítménnyel előrukkolnia, hiszen akik ismerik, tudják, hogy rendkívül kitartó és szorgalmas versenyző, csak eddig nem volt szerencséje. Miki ezúttal a felnőtt férfi -70 kg-os küzdelemben átlépte árnyékát, és összeszedett, laza, sziporkázó küzdelemmel bezsebelte az aranyérmet.

A várpalotaiak edzője, Hajas Attila III. danos mester nagyon büszke tanítványaira. Most gőzerővel készülnek a legközelebbi, májusi megmérettetésre, a hatvani Nemzetek Kupára.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook