Megtört az idegenbeli átok

Nagykőrösi Sólymok - VESC 80:81

A férfi kosárlabda NB1/B 9-16. helyért zajló rájátszásának 1. körében húsz pontos hátrányt sikerült ledolgoznia a remekül hajrázó VESC csapatának.

Az alapszakaszban utolsó nyolc idegenbeli mérkőzését elveszítő veszprémi együttes a Keleti csoport 7. helyén végzett Nagykőrös otthonában próbálta megtörni rossz sorozatát. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést (5:2), de a harmadik perc elején Fekete Csaba révén egyenlítettek a vendégek (7:7). Ezt követően azonban a Nagykőrös Lakosa Zsolt kosaraival azonban két perc alatt nyolc pontos előnyre tett szert (15:7). A bakonyiak továbbra is sok pontatlansággal játszottak, Lakosa pedig tarthatatlannak bizonyult, így a negyed vége előtt tartotta a különbséget a hazai gárda, sőt az utolsó percben Mácsai és Lakosa találataival tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye (28:17).

A második tíz percben folytatta a pontgyártást a Nagykőrös, Kovács Bence kosarával már 32:17 állt az eredményjelzőn. Szájer József időt kért, hogy rendet rakjon a fejekben. Nagy Róbert és Mérész Csaba triplájával a negyed derekára a VESC tíz ponton belülre került (32:24), azonban ismét egy hullámvölgy következett a bakonyiak játékában. A távoli dobások rendre pontatlanok voltak, és több technikai hiba is csúszott a támadójátékba. A hazaiaknál a mérkőzés legjobbja, Lakosa ismét megvillant, így két perccel a nagyszünet előtt húsz pontra nőtt Faragóék hátránya (44:24). A lefújás előtt Kováts Viktor talált be, kicsit kozmetikázva a különbségen (44:28).

A folytatásra egy másik veszprémi együttes érkezett a pályára. Támadásban és védekezésben feljavultak Szájer József tanítványai, míg a hazai oldalon sok eladott labda és kihagyott próbálkozás jellemezte a játékot. Nagy Róbert és Mérész Csaba kosaraival hosszú percek után ismét tíz ponton belülre került a VESC (23. perc: 44:36). A következő percekben tartotta a különbséget a Nagykőrös együttese, ám két minutummal a játékrész vége előtt Czakó Tamás és Mérész Csaba találatainak köszönhetően négy pontra faragta a távolságot a veszprémi csapat (52:48). Mikor már úgy látszott, hogy a záró felvonás minimális hazai előnnyel folytatódhat, Kónya egy hárompontossal jelentkezett, tíz pont közelire növelve a hazai előnyt (57:50).

Az utolsó felvonás Kovács Sándor és Faragó Péter dobópárbajával indult, utóbbi kétszer is sikerrel próbálkozott a hárompontos vonalon kívülről (33. perc: 62:56). Veszprémi időkérés után folytatódott a veszprémi lendületes támadójáték, Faragó újabb kosarakkal terhelte meg a hazai gyűrűt, majd a játékrész közepén Mérész hármasával az első perc után ismét az egyetemistáknál volt az előny (66:67). A hazaiaknál a húzóember Lakosa ezekben a percekben nem járt sikerrel a palánk alatt, míg társai közül senki sem tudott felzárkózni a pontgyártásban. Fekete fontos találatával már négy pontra növelte előnyét a Veszprém, melyet Czakó révén két perccel a vége előtt még sikerült megtoldani (71:77). A végjáték azonban nem maradt izgalmak nélküli. Lakosa hosszú idő után ismét eredményes volt, majd Dudás triplájával egy pontra csökkent a különbség (78:79). Az utolsó másodpercekben Nagy Róbert két büntetőt is értékesíteni tudott, amire Dudás csak egy kosárral tudott válaszolni, így hosszú hónapok után ismét győztesen távozhatott otthonától távol a VESC gárdája (80:81).

Nagykőrösi Sólymok - VESC 80:81 (28:17, 16:11, 13:22, 23:31)

Nagykőrös: Lakosa 35/3, Angyal 9, Nagy B. 2, Kovács S. 7/3, Tóth V. 4. Cserék: Mácsai 6, Dudás 8/6, Kónya 5/3, Kovács B. 2, Házi 2, Király. Edző: Lakosa Zsolt.

VESC: Nagy R. 19/6, Mérész 16/6, Czakó 8, Faragó 18/9, Fekete 11. Cserék: Kováts 2, Horváth R. 5, Kiskós 2. Edző: Szájer József.

 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook