Higgadt hatos a Fradinak

Koncentrált támadójátékának és kiváló kapusteljesítményének köszönhetően nagy veréssel küldte haza a Ferencvárost az 1. Futsal Club Veszprém.

Jó döntésnek bizonyult az 1. FCV vezetői részéről, hogy a Ferencváros elleni rendkívül fontos bajnokit a Március 15. úti sportcsarnokban rendezték meg, hiszen közel 500 néző látogatott ki a mérkőzésre.

Már a találkozó elején a kezébe vette az irányítást a veszprémi csapat, és Korcsmár István látványos sarkazásával meg is szerezte a vezetést. A hazaiak folyamatosan dolgozták ki a helyzeteket, az előnyt viszont egy öngólból sikerült megduplázni.

A Ferencváros is több ígéretes támadást vezetett, jópár lövést megeresztett a veszprémi kapura, de a védelem és Kasza Viktor kapus mindig a helyén volt. A játékrész lefújása előtt a Fradi lehozta a kapust, amit egy labdaszerzést követően Bényi Kálmán kíméletlenül megbüntetett, 3:0-ra alakítva a félidei eredményt.

A szünetben az Angel Chearleeders produkciója szórakoztatta a kilátogató nézőket, majd a veszprémiek ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták. A vendégek mindent megtettek, hogy felzárkózzanak, de ezen a napon nem teremhetett nekik bravúr. Kasza Viktor óriási védésekkel szolgálta ki a közönséget, az FCV szépen felépített támadások mellett ígéretes kontrákat is tudott vezetni. Hazuga Soma kilőtte a jobb felső sarkot, majd kollégája, Szabadfi Péter is megtette ugyanezt.

Tar Tamás félpályás góljával már egy tucat találatnál járt a Veszprém, a Fradinál pedig többször majdnem elszakadt a cérna. A vendégek sokat játszottak kapus és kellő higgadtság nélkül, ami többször sportszerűtlen szabálytalanságot eredményezett. A hajrában megúszta a lenullázást a Fradi, a 39. percben kozmetikázni tudott az eredményen, de a veszprémiek így is imponáló eredménnyel, 6:1-re legyőzték a Ferencvárost, és nagy lépést tettek az élvonalba jutás felé.

1. Futsal Club Veszprém - FTC 6:1 (3:0)

Veszprém: Kasza - Bényi, Weisz, Hazuga, Szabadfi, csere: Véber, Pálfi, Tar, Csejtei, Korcsmár, Vingelman, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

FTC: Kovács Á. - Kozó, Huszty, Kun, Csordás, csere: Lengyel, Bogár, Suth, Balán, Graeser
Vezetőedző: Kun Gábor

Gólszerzők: Korcsmár az 5., Balán a 14. - öngól, Bényi a 20., Hazuga a 27., Szabadfi a 29., Tar a 33. percben, illetve Kun a 39 percben

Képgaléria