Belőtt helyzet, három pont

Thiago 58. percben szerzett góljával nyerte meg a Paks II elleni hazai bajnokit a kapura nagy veszélyt nem jelentő Veszprém FC.

A vendégeknél első csapatból visszajátszott három rutinos játékos, Báló, Mészáros és Montvai, akik tegnap nem léptek pályára az NBI-es Paksban. Az első félidő eseménytelenül telt, a paksiak kidolgoztak néhány helyzetet, de a befejezésnél mindig pontatlanok voltak, így komoly gólszerzési lehetőségük nem adódott, sok munkát nem adtak Tarczinak. A veszprémiek komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani, főként a védekezéssel voltak elfoglalva.


Képgaléria a cikk végén

A második játékrész elején, az 58. percben váratlanul vezetést szerzett a Veszprém. Baloldali veszprémi támadás végén, egy kiugratást követően Thiago állva hagyta a védőjét, és jobbal a hosszú alsó sarokba lőtte a kapus keze alatt a labdát (1-0) A találkozó hátralevő részében a Paks mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott kifogni a veszprémi védelmen, legfőképpen Tarczi kapuson, aki több bravúros védést is bemutatott. A mérkőzés képét jól mutatja, hogy veszprémi oldalon a hét kapura lövésből csupán kétszer kellett védenie Pokorninak, míg a vendégeknél mind a nyolc kapuralövésnél Tarczinak hárítania kellett.

Értékes három pontot szerzett a Veszprém, hazai oldalon Tarczi, Thiago és Nikolin, a vendégeknél Báló, Mészáros és Montvai teljesítménye emelkedett ki a mezőnyből.

Mérkőzéstükör

Vágó Attila: - Meleg, rossz pálya, alacsony színvonalú mérkőzés, de három megszerzett pont. Lehet, hogy jó csapatunk van?

Lengyel Ferenc: - Kézilabdában vagy kosárlabdában fölényes győzelmet arattunk volna, viszont a foci az ilyen, hogy ma vesztettünk.

Veszprém FC – Paksi FC II 1-0 (0-0)

Veszprém, 250 néző, Vezette: Szöts G. (Hotváth Z., Hima A.)

Veszprém: Tarczy – Ihász (75. p. Osváth), Császár, Lang, Bosnjak – Nikolin, Hevesi-Tóth, Molnár Z. – Leitold (Burcsik 63. p.), Thiago (81. p. Czvetkó) – Bali
Vezetőedző: Vágó Attila

Paks: Pokorni – Féhr, Eppel, Racskó, Báló – Bohner (80. p. Feil), Budai (62. p. Pap), Mészáros, Cziráki (46. p. Pintér) – Laczkovich, Montvai
Vezetőedző: Lengyel Ferenc

Gólszerző: Thiago (58. perc)

galeria_220

Képgaléria