Vasas nyert, Veszprém ünnepelt

A Vasas kétgólos győzelmével sem tudta elrontani a hazai bajnokavatást, az 1. FCV pénteken zárja a szezont a Külker SC-Dupont otthonában.

Az 1. Futsal Club Veszprém a Vasas 1988 Déli FC csapatát fogadta a szezon utolsó hazai NB II-es mérkőzésen. A veszprémiek már a bajnoki cím megszerzésének tudatában léptek pályára. A találkozó előtt az Angel Chearleeders szórakoztatta a kilátogató nézőket, majd Porga Gyula polgármester és Lakatos Antal, az FCV elnökségi tagja adta át a bajnoki győzelmet szimbolizáló kupát a veszprémi csapat kapitányának, Bényi Kálmánnak.

Porga Gyula kezdőrúgásával indult a találkozó, majd Korcsmár István két gójával már a 8. percben 2-0-ra vezetett az FCV. A 13. percben Rodrigo Texeira Domingues öngóljával már háromgólos volt a hazai előny, ekkor még senki nem gondolta, hogy a brazil idegenlégiósra később kulcsszerep vár, és ő fogja eldönteni a találkozó sorsát. A veszprémiek ráültek az eredményre, a fiatal vendég játékosok viszont kihasználták ezt, és a félidő lefújása előtti percekben Ruzicska Attila és Fehér Krisztián egy gólra csökkentette a hátrányt. (3-2)

Jóformán vissza sem jöttek az öltözőből a csapatok, máris fordított a Vasas. Fehér Krisztián és Závodszky Ádám révén már a 24. percben 3-4 volt az állás. Weisz Zoltán két perccel később még egyenlített, de Domingues azonnal válaszolt, és a 28. percben már kétgólosra növelte a vendég előnyt (4-6). Finta Péter szépen helyezett szabadrúgás góljával feléledt az egyenlítés reménye, miközben a vendégek többször eldönthették volna a találkozó sorsát, de Kasza Viktor bravúrosan védett, amikor pedig kissé alászaladt a labdának, Weisz Zoltán segítette ki egy jó ütemű tisztázással. Az utolsó percekben mindent megtettek a hazaiak az egyenlítésért, de 15 másodperccel a vége előtt, Finta szabálytalanságát követően tízmétereshez jutott a Vasas, amit Domingues értékesített, harmadik góljával végleg eldöntve a találkozó sorsát. (5-7)

Az FCV pénteken a Külker SC Dupont otthonában zárja szezont. A találkozó eredményétől függetlenül, a bajnokság megnyerésével kiharcolta az élvonalbeli szereplés jogát a veszprémi csapat, így nagy valószínűséggel ősztől első osztályú futsal bajnoki mérkőzéseket láthatunk Veszprémben.

1. Futsal Club Veszprém - Vasas 1988 Déli FC 5:7 (3:2)

Veszprém: Kasza - Bényi, Weisz, Hazuga, Szabadfi, csere: Finta, Pálfi, Tar, Csejtei, Korcsmár, Vingelman, Sárdi
Vezetőedző: Németh Gábor

Vasas: Fehér J. - Fehér K., Závodszky, Rodrigo, André, csere: Nagy A., Kulik, Ruzicska, Sajben
Vezetőedző: Tóth Keve

Gólszerzők: Korcsmár a 6. és a 8., Rodrigo a 13. - öngól, Weisz a 26., Finta a 34. percben, illetve Ruzicska a 18., Fehér K. a 19. és a 22., Závodszky a 24., Rodrigo a 26., a 28. és a 39 percben.
Sárga lapok: Kasza, illetve Sajben

2

 

Képgaléria